Dzien dobry
Wlasnie sie dowiedzialam ze moja mama bedzie umieszczona w Osrodku DPS. Nie mam z nia regularnego kontaktu od wielu lat. Mama jest alkoholiczka i glownie przez to i jej styl zycia nie utrzymuje z nia kontaktow. Wiele razy byla zatrzymana przez policje i w ubieglym roku byla nawet w wiezieniu za nie odpracowanie godzin spolecznych. Jestem samotna matka mieszkajaca w Angli, moja corka ma 11 lat. Na chwile obecna jestem przerazona, ze bede musiala ponosci koszty Osrdoka mamy, gdyz moja sytuacja finansowa mi na to nie bedzie pozwalala.Po przeczytaniu forum dowiedzialam sie ze do wywiadu srodowiskowego sa brane dochody, a nie wydatki z danego kraju. Oczywiscie moje dochody beda przekraczac 300% zalozonych dochodow, wiec przy nie braniu pod uwage wydatkow z UK zostane albo bezdomna albo nie wiem co zrobie. Wg wskaznikow UK mam niskie dochody i dlatego otzrymuje miesieczne dofinansowanie z Child Tax Credit. Czy mogliby mi Panstwo doradzic co moge zrobic, i z kim sie skontaktowac, abym byla zwolniona z tych oplat.
Dziekuje za pomoc.