DPS wywiad, nie znana sytuacja. - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 kwie 2011, 20:07

Witam.
Mam pytanie odnośnie wywiadu w DPS. Mianowicie dopiero ruszamy jako DPS, działamy od marca, decyzja wojewody uprawomocniła się 1 kwietnia. Mam u siebie mieszkankę, która mieszka w naszym domu na zasadach prywatnych ale dzis okazało się, że jej kuzyn już nie będzie sponsorował pobytu i muszę zgłosić się do GOPS o skierowanie jej do naszego domu gdzie fizycznie przebywa. W GOPS powiedziano mi, że muszę wysłać wywiad środowiskowy, prośbę o umieszczenie, zaświadczenie lekarski itp. Moje pytanie dotyczy wywiadu, nie mam pojęcia jak to \"ugryźć\" co wpisać w miejscu np sytuacji mieszkaniowej, podkreślam, że osoba jest samotna, nie ma rodziny, nigdy nie była zamężna, nie ma dzieci, jest osobą w podeszłym wieku i niepełnosprawną fizycznie. Dziękuję za pomoc.
~Agawasi

Napisano: 11 kwie 2011, 21:12

No i pięknie sobie odpowiedziałaś na pytanie . To wszystko napisz w dużym wywiadzie
~mikka

Napisano: 12 kwie 2011, 18:44

Sprytna ze mnie bestia :-). Pozdrawiam.
~Agawasi

Napisano: 13 kwie 2011, 11:30

gdzie ona ma meldunek? na stałe? u was? opisz co i jak... kuzyn dobrowolnie jąalimentował... teraz taki obowiazek ma gmina i tyle....a jak ma u was to ops na waszym terenie,
~beata

Napisano: 17 kwie 2011, 20:47

Meldunek ma u siebie w gminie, dopiero będziemy meldować u siebie. Kuzyn dobrowolnie opłacał pobyt. Wiem co robić tylko miałam problem z tym jak napisać wywiad, bo fizycznie kobieta znajduje się u nas, a muszę wysłać dokumenty do gminy z której pochodzi.
~Agawasi

Napisano: 18 kwie 2011, 16:27

Adres stały u góry a adres pobytu wasz
~beata

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x