stary mieszkaniec a dec. keirująca - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 14 kwie 2011, 23:20

Mam prośbę o przeanalizowanie takiego przypadku. Tzw. \"stary mieszkaniec\" dps-u zwrócił się z prośbą o przeniesienie z odległego dps do położonego na naszym terenie. Właściwy miejscowo PCPR zwrócił sie do nas z zapytaniem czy możemy umieścić. Odpowiedzieliśmy, że tak ale prosimy o dokumentację czyli wywiad itd. Aby Klient nie tracił wpisaliśmy go na kolejke oczekujących. Otrzymaliśmy odpowiedź z PCPR, że nie wydadzą dec. kierującej, bo wtedy klient straci prawo do zamieszkania w ich Domu. Decyzję wydadzą tylko jak już będzie wolne miejsce. Czy mają rację?, czy nie powinni wydać decyzji kierującej do naszego Domu i kierujacej do ich na pobyt czasowy do czasu umieszczenia w naszym? czy kilent ma prawo czekać w kolejce bez decyzji kierującej??

Proszę o wsparcie
~Lola

Napisano: 15 kwie 2011, 0:28

Moze ktos doradzi.¤
~Jwona

Napisano: 15 kwie 2011, 10:24

Lola a zapyaj w ninnym PCPR.....a długą macię kolejke? mozna wydac decyjzjeona sie musi uprawomocnić... a mze byc np na jakis okres wyada.. np ze pryjmiecei go nap w lipcu
~beata

Napisano: 15 kwie 2011, 12:11

Do waszego PCPR powinna wpłynąć dokumentacja tego mieszkańca (skompletowana przez DPS )tak jak w przypadku osoby która stara się po raz pierwszy na umieszczenie . Następnie PCPR jesli wyraża zgodę na przyjęcie tej osoby to zawiadamia tą osobę i DPS, że wpisuje ją na listę osób oczekującyh . Gdy zwolni się miejsce w DPS dopiero wydaje decyzję kierującą . Miałam ostatni taki przypadek i myślę , że dobrze .
~mirka

Napisano: 15 kwie 2011, 13:06

Decyzję kierującą to on już ma. Wydaną dawno temu, skoro jest na starych zasadach. Zapewnie chodzi o decyzje \"umieszczającą\".
~Maciek

Napisano: 18 kwie 2011, 13:37

Decyzje o umieszczeniu PCPR wystawia jednynie dla osób skierowanech na nowych zasadach. Osoby kierowane na tzw starych zasadach muszą otrzymać nową decyzję kierującą w której zostanie dokonany wpis kieruję do .... nazwa konkretnego typu placówki - skierowanie to wystawi PCPR odpowiedni wg właściwości dps-u w którym ma być umieszczony podopieczny.
~Milka

Napisano: 18 kwie 2011, 15:46

Nie można wydać nowej decyzji kierującej. Jeżeli już to można ją zmienić.
~Maciek

Napisano: 20 kwie 2011, 12:22

trochę się pomyliłam ,ale ta osoba otrzymuje z PCPR decyzję zmieniającą skierowanie tzn zmienia się skierowanie poprzednie i podaje się nowy DPS do któregomieszkaniec będzie przeniesiony , ale chodzi o decyzję kierującą a nie na umieszczenie.
~mirka

Napisano: 20 kwie 2011, 22:18

ja miałam podobną sprawę,wydałam decyzje o skierowaniu do innego dps,i pensjonariusz oczekiwał w kolejce,jak dostałam informacje ze moze byc przewieziony,to uchyliłam decyzje o skierowaniu w obecnym dps i tyle
~Pela

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem