Druczki
Re: Druczki
Iks wniosek super
Dzięki że wpadłeś na to aby go wrzucić w takiej formie 
Jak myślicie czy warto byłoby dodać pod tym oświadczeniem na wniosku Iks jeszcze:

Jak myślicie czy warto byłoby dodać pod tym oświadczeniem na wniosku Iks jeszcze:
Przyznam się, że tworząc swój wniosek wzoruję się na wniosku o św. piel. obowiązującym na dzień 31.12.2012.h) osoba wymagająca opieki:
-nie pozostaje w związku małżeńskim, chyba że współmałżonek legitymuje się orzeczeniem
o znacznym stopniu niepełnosprawności,
-nie została umieszczona w rodzinie zastępczej, z wyjątkiem rodziny zastępczej spokrewnionej z dzieckiem, albo, w związku z koniecznością kształcenia, rewalidacji lub rehabilitacji,
w placówce zapewniającej całodobową opiekę, w tym w specjalnym ośrodku szkolno-wychowawczym, i nie korzysta w niej z całodobowej opieki przez więcej niż 5 dni w tygodniu,
i) osoba w rodzinie nie ma ustalonego prawa do wcześniejszej emerytury w związku z opieką nad dzieckiem,
j) osoba w rodzinie nie ma ustalonego prawa do dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego albo świadczenia pielęgnacyjnego na osobę w rodzinie lub poza rodziną,
k) na osobę wymagającą opieki członek rodziny nie jest uprawniony za granicą do świadczenia na pokrycie wydatków związanych z opieką, chyba że przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego lub dwustronne umowy o zabezpieczeniu społecznym stanowią inaczej.
W przypadku zmian mających wpływ na prawo do zasiłku dla opiekuna, w szczególności
zaistnienia okoliczności wymienionych powyżej, osoba ubiegająca się jest zobowiązana
niezwłocznie powiadomić o tych zmianach podmiot realizujący świadczenia rodzinne.
Niepoinformowanie organu właściwego prowadzącego postępowanie w sprawie świadczeń
rodzinnych o zmianach, o których mowa powyżej, może skutkować powstaniem nienależnie
pobranych świadczeń rodzinnych, a w konsekwencji – koniecznością ich zwrotu.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
lavenda część z tych rzeczy bym dodał które zamieściłaś.
Znaczy większą część
Iks wysłałem PW do Ciebie
Znaczy większą część

Iks wysłałem PW do Ciebie

heiland rozumiem, że to byś usunął:

-nie została umieszczona w rodzinie zastępczej, z wyjątkiem rodziny zastępczej spokrewnionej z dzieckiem, albo, w związku z koniecznością kształcenia, rewalidacji lub rehabilitacji,
w placówce zapewniającej całodobową opiekę, w tym w specjalnym ośrodku szkolno-wychowawczym, i nie korzysta w niej z całodobowej opieki przez więcej niż 5 dni w tygodniu,

-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przykro mi bardzo ale nic z forum nie biorę sama od deski do deski zrobiłam swój wniosekheiland pisze:Iks skąd dorwałeś ten wniosek?
Zastanawia mnie tylko czy jeden wniosek na wyrównanie i na bieżące, czy osobno...![]()
To nie wiem po jakie licho jesteś na tym forum, po to żeby tylko brać a nie dawać? Może lepiej nie zaglądaj tu...anetag pisze:no oszalałeś olo ja cały tydzień nad tym siedziałam w pracy w domu, chłop mnie klął że się w domu pracą zajmuję a teraz mam tę swoją męczarnie wszystkim udostępnić? Nic z tego mój drogi , niech każdy sam pomyśli nad swoim wnioskiem..............
- heiland
- Administrator
- Kontakt:
lavenda 
To raz, a dwa to:lavenda pisze:heiland rozumiem, że to byś usunął:
zmienił bym na:lavenda pisze:może skutkować powstaniem nienależnie
pobranych świadczeń rodzinnych, a w konsekwencji – koniecznością ich zwrotu.
Tylko to tak na szybko dosłownie wzrokiem przeleciałem, bo adresuję koperty i zwrotki dot. ZDOmoże skutkować powstaniem nienależnie
pobranych świadczeń, a w konsekwencji – koniecznością ich zwrotu.

- heiland
- Administrator
- Kontakt:
Nigdy nie skorzystałaś z żadnej pomocy/wzoru/zapytania?anetag pisze:przykro mi bardzo ale nic z forum nie biorę sama od deski do deski zrobiłam swój wniosek
To gratuluję

tylko w takim razie co tu robisz??? Zabijasz czas?

do iksa
jeśli chodzi o termin ktorym się posługujesz "15 maja" to raczej powinno być do 14 maja
jeśli chodzi o termin ktorym się posługujesz "15 maja" to raczej powinno być do 14 maja
Czy na tym druku nie powinien się tam znajdować jeszcze punkt odnośnie wychowawczego współmałżonka?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czym innym jest wymiana poglądów/doświadczeń/dzielenie się wiedza, czym innym oczekiwanie na gotowca.heiland pisze:Nigdy nie skorzystałaś z żadnej pomocy/wzoru/zapytania?anetag pisze:przykro mi bardzo ale nic z forum nie biorę sama od deski do deski zrobiłam swój wniosek
To gratuluję![]()
tylko w takim razie co tu robisz??? Zabijasz czas?
Ja sprawę widzę tak. Jeśli masz wątpliwości, czy efekt Twojej pracy jest odpowiednio dobry, to go wrzucasz na forum, gdzie ludzie mogą Ci go skonsultować lub poprawić. I to rozumiem. Natomiast nie można oczekiwać i żądać, by ktoś bezwarunkowo dzielił się efektami swojej pracy. Ja tam zastrzeżeń do anetag nie mam
najmniejszych. Zresztą z zasady sam też wzorów pism nie udostępniam.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz Druczki - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ZDO
wniosek na ZDO
ZDO-> do Elmera trudne, POMÓŻ..
POMOCY ZDO
dodatkowe zapotrzebowanie
czy się należy
do Elmera
ZDO ważne
podst. prawna do ŚP sprawdzona przez prawnika