nie ja NIE anuluje żadnej karty. w wersji papierowej mam takie oświadczenie że osoba zagubiła KARTE. WYPEŁNIA MI TAKIE OŚW DANA OSOBA, wypełnia wniosek i daje potwierdzenie opłaty. a wniosek na duplikat rejestruje jak normalny wniosek tylko oczywiście przy danej osobie zaznaczam : wydanie duplikat
Ja tak właśnie robię, proszę o wpłacenie przed złożeniem wniosku i razem z potwierdzeniem zapłaty przyjmuję wniosku. Nie miałam jeszcze sytuacji kiedy osoba wnioskowała o umorzenie opłaty za duplikat
macie tez tak przy wprowadzeniu duplikatu że tworzą Wam się te decyzje? chociaż wsz zrobiłam jak trzeba (chyba).. karta ma status : do zamówienia. no i są te decyzje jakies odmowne. ma to tak zostać czy jak>????
Jak ktoś złożył wniosek o duplikat KDR, to anulujecie czy też unieważniacie wydaną wcześniej kartę? A co w przypadku, gdy nastąpiły zmiany danych zawartych na karcie, czy też miejsce zamieszkani anulujecie czy unieważniacie? albo osoba po 18 roku życia przerwała naukę to unieważniamy, wtedy musimy wystawić decyzje administracyjną? Pomóżcie
ja ponawiam pytanie: czy przy złożeniu wniosku o duplikat anulujemy w nowym systemie wcześniej wydaną kartę?? jestem na początku drogi z KDR....pomożcie