duplikat - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 18 sty 2016, 12:56

nie ja NIE anuluje żadnej karty. w wersji papierowej mam takie oświadczenie że osoba zagubiła KARTE. WYPEŁNIA MI TAKIE OŚW DANA OSOBA, wypełnia wniosek i daje potwierdzenie opłaty. a wniosek na duplikat rejestruje jak normalny wniosek tylko oczywiście przy danej osobie zaznaczam : wydanie duplikat
olikalaba

Napisano: 18 sty 2016, 14:21

Ja tak właśnie robię, proszę o wpłacenie przed złożeniem wniosku i razem z potwierdzeniem zapłaty przyjmuję wniosku. Nie miałam jeszcze sytuacji kiedy osoba wnioskowała o umorzenie opłaty za duplikat
Pola1234

Napisano: 18 sty 2016, 14:25

macie tez tak przy wprowadzeniu duplikatu że tworzą Wam się te decyzje? chociaż wsz zrobiłam jak trzeba (chyba).. karta ma status : do zamówienia. no i są te decyzje jakies odmowne. ma to tak zostać czy jak>????
olikalaba

Napisano: 20 sty 2016, 8:29

Jak ktoś złożył wniosek o duplikat KDR, to anulujecie czy też unieważniacie wydaną wcześniej kartę? A co w przypadku, gdy nastąpiły zmiany danych zawartych na karcie, czy też miejsce zamieszkani anulujecie czy unieważniacie? albo osoba po 18 roku życia przerwała naukę to unieważniamy, wtedy musimy wystawić decyzje administracyjną? Pomóżcie :shock:
goscw
Stażysta
Od: 11 sty 2016, 13:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 11:41

ja ponawiam pytanie: czy przy złożeniu wniosku o duplikat anulujemy w nowym systemie wcześniej wydaną kartę?? jestem na początku drogi z KDR....pomożcie
goscw
Stażysta
Od: 11 sty 2016, 13:17
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x