Duży problem z wnioskiem o kdr - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 maja 2018, 10:27

Proszę o pomoc i poradę co czynić z wnioskiem który do mnie wpłynął.

Kobieta składa wniosek o KDR elekt. dla siebie męża i jednego z dzieci ( dwójka jest już pełnoletnia). Z czego podczas wprowadzania wniosku okazało sie że dana rodzina nie figuruje w systemie. Okazało sie ze rodzina nigdy nie była posiadaczem kdr tylko posiadła miejska karte która wydała jej gmina ( jednym słowem pomyliła pojęcia i myślała że ma ta KDR).
Co czynić dalej?
1. Pani po wyjaśnieniu ma napisać rezygnacje w tego wniosku ?
2. czy wprowadzajac wniosek mam nie przyznac KDR elek?
3. wydać decyzje odmowna ? tyko na jakiej podstawie i z jakim uzasadnieniem ? ( nie mam doświadczenia jeszcze nie tworzyłam decyzji odmownej)
4. Zaprosić w styczniu po kdr dla rodziców ?

Za podpowiedzi w góry dziękuje.
ORA
Stażysta
Od: 17 sty 2018, 16:49
Zajmuję się: Podinspektor

Napisano: 24 maja 2018, 10:47

ORA pisze:Proszę o pomoc i poradę co czynić z wnioskiem który do mnie wpłynął.

Kobieta składa wniosek o KDR elekt. dla siebie męża i jednego z dzieci ( dwójka jest już pełnoletnia). Z czego podczas wprowadzania wniosku okazało sie że dana rodzina nie figuruje w systemie. Okazało sie ze rodzina nigdy nie była posiadaczem kdr tylko posiadła miejska karte która wydała jej gmina ( jednym słowem pomyliła pojęcia i myślała że ma ta KDR).
Co czynić dalej?
1. Pani po wyjaśnieniu ma napisać rezygnacje w tego wniosku ?
2. czy wprowadzajac wniosek mam nie przyznac KDR elek?
3. wydać decyzje odmowna ? tyko na jakiej podstawie i z jakim uzasadnieniem ? ( nie mam doświadczenia jeszcze nie tworzyłam decyzji odmownej)
4. Zaprosić w styczniu po kdr dla rodziców ?

Za podpowiedzi w góry dziękuje.

No najlepiej było by żeby wycofała ten wniosek, zrezygnowała najlepiej pisemnie po zrozumieniu sytuacji, robienie decyzji z zasady jest problematyczne, i jak najbardziej zaprosić w styczniu, ponoc rodzice którzy mieli trójkę dzieci tez będą się mogli o KDR ubiegać ;) a to już w sumie niedługo
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 24 maja 2018, 11:03

Ale czy jak napisze rezygnacje to ja mam sie do tego ustosunkować ? decyzja ? czy wystarczy tylko jak napisze ta rezygnacje bo wniosek nie mam jeszcze wprowadzony?
ORA
Stażysta
Od: 17 sty 2018, 16:49
Zajmuję się: Podinspektor

Napisano: 24 maja 2018, 12:29

jak złoży rezygnacje czyli wycofa wniosek to raczej nie trzeba wprowadzać, a tym bardziej decyzji wydawać :roll:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x