DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
Czy może mi ktoś powiedzieć w jakiej wysokości przyznać dodatek w przypadku gdy źródłem ciepła jest kominek lub koza zasilane brykietem (inny rodzaj biomasy) ?
Ma ktoś jakieś zdanie na ten temat?
3 tys.
My właśnie jesteśmy w trakcie szkolenia i Pan mówi, że przy pelecie i innym rodzaju biomasy, może mieć tylko zaznaczony kocioł na paliwo stałe. W kozie/kominku itp. nie można palić pelletem oraz innym rodzajem biomasy
Ma ktoś jakieś zdanie na ten temat?
3 tys.
My właśnie jesteśmy w trakcie szkolenia i Pan mówi, że przy pelecie i innym rodzaju biomasy, może mieć tylko zaznaczony kocioł na paliwo stałe. W kozie/kominku itp. nie można palić pelletem oraz innym rodzajem biomasy
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
bo niby czemu? nadprezes powiedział, żeby palić wszystkim w czymkolwiek, byle było ciepłoKamila8_1 pisze:W kozie/kominku itp. nie można palić pelletem oraz innym rodzajem biomasy

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA
- Kontakt:
zgodnie z ustawą pelletem drzewnym możesz palić w kotle na paliwo stałe. mógł sobie ktoś złożyć na ten kominek lub kozę na dodatek węglowy
-
- Stażysta
- Kontakt:
no ale był zgłoszony do 11 sierpnia i jeśli pali się w nim węglem to można na dodatek węglowy złożyć
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/CzP/DO
- Kontakt:
Czyli dla tych ludzi co palą brykietem w kominku lub kozie przysługuje dodatek w wysokości 0zł?
Kolejny bubel w ustawie?
Kolejny bubel w ustawie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Wniosek złożone na węgiel i zaznaczono w nim jako główne źródło ogrzewania koza/ kominek, natomiast w deklaracji kocioł na paliwo stałe, wzywam stronę , oświadcza, że składając deklaracje do CEEB błędnie zaznaczyłam kocioł na paliwo stałe, a faktycznie jej źródłem ogrzewania jest koza.
Czy jak osoba ta pójdzie i teraz zmieni deklaracje tylko w tym zakresie to dodatek jej się należy( a jest po 11.08)?
Czy jak osoba ta pójdzie i teraz zmieni deklaracje tylko w tym zakresie to dodatek jej się należy( a jest po 11.08)?
-
- Stażysta
- Kontakt:
ale nikt im nie broni palić węglem, drewnem w tym kominkuAmiGor pisze: 21 wrz 2022, 11:18 Czyli dla tych ludzi co palą brykietem w kominku lub kozie przysługuje dodatek w wysokości 0zł?
Kolejny bubel w ustawie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
Na wystawienie informacji jest nadal 30 dni zgodnie z kpa? 60 dni jest na wypłatę?
-
- Referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/FA
- Kontakt:
Czy tak może być????
I N F O R M A C J A Nr ………………/2022
Na podstawie art. 2 ust. 3a i 3b ustawy z dnia 05 sierpnia 2022r. o dodatku węglowym ( Dz. U. z 2022r. poz. 1692, poz. 1967 ) informuję, że Pani/Pana wniosek o wypłatę dodatku węglowego pozostawia się bez rozpoznania.
Pani/Pana wniosek o wypłatę dodatku węglowego został złożony jako kolejny mający ten sam adres miejsca zamieszkania.
Zgodnie z art. 2 ust 3a: W przypadku gdy pod jednym adresem miejsca
zamieszkania zamieszkuje więcej niż jedno gospodarstwo domowe, jeden dodatek węglowy przysługuje dla wszystkich gospodarstw domowych zamieszkujących pod tym adresem.
Zgodnie z art. 3b: W przypadku gdy wniosek o wypłatę dodatku węglowego złożono dla więcej niż jednego gospodarstwa domowego mających ten sam adres miejsca zamieszkania, to dodatek ten jest wypłacany wnioskodawcy, który złożył wniosek jako pierwszy.
Pozostałe wnioski pozostawia się bez rozpoznania.
Dlatego też Pani/Pana wniosek o wypłatę dodatku węglowego złożony jako kolejny mający ten sam adres miejsca zamieszkania pozostawia się bez rozpoznania.
I N F O R M A C J A Nr ………………/2022
Na podstawie art. 2 ust. 3a i 3b ustawy z dnia 05 sierpnia 2022r. o dodatku węglowym ( Dz. U. z 2022r. poz. 1692, poz. 1967 ) informuję, że Pani/Pana wniosek o wypłatę dodatku węglowego pozostawia się bez rozpoznania.
Pani/Pana wniosek o wypłatę dodatku węglowego został złożony jako kolejny mający ten sam adres miejsca zamieszkania.
Zgodnie z art. 2 ust 3a: W przypadku gdy pod jednym adresem miejsca
zamieszkania zamieszkuje więcej niż jedno gospodarstwo domowe, jeden dodatek węglowy przysługuje dla wszystkich gospodarstw domowych zamieszkujących pod tym adresem.
Zgodnie z art. 3b: W przypadku gdy wniosek o wypłatę dodatku węglowego złożono dla więcej niż jednego gospodarstwa domowego mających ten sam adres miejsca zamieszkania, to dodatek ten jest wypłacany wnioskodawcy, który złożył wniosek jako pierwszy.
Pozostałe wnioski pozostawia się bez rozpoznania.
Dlatego też Pani/Pana wniosek o wypłatę dodatku węglowego złożony jako kolejny mający ten sam adres miejsca zamieszkania pozostawia się bez rozpoznania.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
Pytam bo dziś na szkoleniu dowiedziałam się że postępowanie kończy się wypłatą a na wystawienie informacji mam 30 dni zgodnie z kpa. Nie wiem jak jedno ma się do drugiego. Skoro postepowanie kończy wypłatą to mam 60 dni na wystawienie informacji i wypłatę - tak sobie to tłumaczę i tak też będą się tłumaczyć w razie kontroli...bo terminy mnie zżarły a wystawiać nic nie możemy bo nie mamy kasy (polecenie skarbnika).tarzan123 pisze: 21 wrz 2022, 13:34 Na wystawienie informacji jest nadal 30 dni zgodnie z kpa? 60 dni jest na wypłatę?
Oprócz DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt... - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
dodatek węglowy konto spółdzielni mieszkaniowej
Dodatek węglowy funkcja c.o i c.w.u
Sygnity - Lista wniosków ze wspólnym adresem zamieszkania
Dostaniecie coś ze środków na obsługę?
Wzór informacji dot. przyznania dodatku węglowego
Złość wnioskodawców
Dodatek węglowy
zmiana składu rodziny po wypłacie dodatku osłonowego
dom w innej gminie niż miejsce zamieszkania
Dodatek węglowy-procedura postepowania
Dorosłe rodzeństwo i dwa gospodarstwa na 1 lokal
dodatek węglowy pytanie
deklaracja na piec nie oddany dom
Naruszenie dyscypliny finansów publicznych!!!
Kotłownia
wysyłka informacji o przyznaniu