jedna wielka tragedia. to co teraz zrobili to juz w ogole pomieszanie z poplataniem, a z nas robia debili... ja mysle ze teraz po wprowadzeniu tych przepisow ze deklaracje sie nie licza i ze tak naprawde mozemy wszystko zalatwic wywiadem, to decyzja nalezy do nas. Chcemy to damy (po przeprowadzeniu wywiadu) i heja. Nie macie takiego wrazenia ?pawel.w pisze: 28 paź 2022, 14:52 Gdzie są nasze związki zawodowe, gdzie są włodarze gmin i miast dlaczego wszyscy siedzą cicho, dlaczego nikt nie protestuje.
To co wyprawia "ministrowa' klimatu i środowiska nie mieści się w głowie. Jak długo jeszcze będziemy znosić jej niekompetencję. Dlaczego nie wnioskują za jej odwołaniem ????
Gdzie jest opozycja w tym kraju potrafi bronić tylko LGTB ??????
DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
a co z informacjami o pozostawieniu wniosku bez rozpoznania nadal możemy je pisać? ja mam ponad 200 do napisania na poniedziałek, a jak wejdzie nowelizacja to co z tym zrobić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DW DO
- Kontakt:
Czyli tak w skrócie po wejściu w życie zmian ujętych w art. 26:pomspoł pisze: 28 paź 2022, 14:09 https://orka.sejm.gov.pl/proc9.nsf/ustawy/2696_u.htm
tutaj ostateczna wersja po poprawkach senatu
1. ust. 3c - jak będzie ustalony odrębny adres zamieszkania do 30.11 - przyznanie
2. ust. 3d - jak nie uda się z adresem, ale po wywiadzie środowiskowym ustalono że pod jednym adresem w odrębnych lokalach mieszka kilka gospodarstw domowych, wykorzystują oddzielne lub współdzielone źródło ogrzewania - przyznanie
3. ust. 15 f - osoba, która nie złożyła wniosku o dodatek węglowy, ale spełnia warunki jego przyznania, przeprowadzany jest wywiad środowiskowy. Przyznajemy bez konieczności składania wniosku i deklaracji przez te osoby
4. ust. 15 g - dodatek będzie przysługiwał również osobom, które złożyły deklaracje po 11.08, wywiad środowiskowy - przyznajemy
Dobrze myślę?
A co z osobami, które po 11.08 zrobiły korekte i dopisały węgiel? Też będzie się należało?
Bo teraz z tego wychodzi, że właściwie wszystkim się należy tym którzy mają piec na węgiel obojętnie czy zgłoszony czy nie?
Po co były wysyłane te wszystkie zawiadomienia, odmowy

Można ogłupieć od tych wszystkich nowości

-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW, SR
- Kontakt:
Tragedia, a liczyłam, że listopad będzie w miarę spokojny, a tu zabawa zaczyna się na nowo.
Jak rozumiecie zapis "nie jest możliwe ustalenie odrębnego adresu miejsca zamieszkania ". Czy gospodarstwo domowe musi rzeczywiście wystąpić w wnioskiem o nadanie odrebnego adresu i np Urząd nie jest w stanie załatwić sprawy do 30 listopada? Wtedy odpowiednie dokumenty pod wniosek o dodatek?
Jak rozumiecie zapis "nie jest możliwe ustalenie odrębnego adresu miejsca zamieszkania ". Czy gospodarstwo domowe musi rzeczywiście wystąpić w wnioskiem o nadanie odrebnego adresu i np Urząd nie jest w stanie załatwić sprawy do 30 listopada? Wtedy odpowiednie dokumenty pod wniosek o dodatek?
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
Ja juz mam tak serdecznie dość jest sobota, przyszłam jak co weekend do pracy weszłam na forum żeby zobaczyć co tam słychać i widzę TO. Mam prze sobą do napisania stos odmów bo deklaracje po terminie... i inne cuda. Koleżanka wzywa do wyjasnień i tak patrze na to wszystko i co 2 miesiące pracy w dupie!!!!!!!! i teraz wszytko od nowa
:(:(:(:(:(

-
- Referent
Mam nadzieje, że sem te poprawki odrzuci....
-
- Praktykant
- Zajmuję się: fa
- Kontakt:
Przecież te poprawki zostały przyjęte i ułatwiają nam pracę, niech Andrzej podpisuje
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik
- Kontakt:
No ułatwi bo wywiady środowiskowe?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
czy w związku z nowymi przepisami które zapewne wejdą w przyszłym tygodniu, wysłane mam ponad 100 zawiadomień pod odmowe w związku z niezłożoną deklaracją do CEEB lub złożoną po 11.08.2022 czy w związku z nowymi przepisami możemy na tym etapie rozpatrywania wniosku przeprowadzić wywiad i przyznać? jak myślicie? czy dać odmowę i niech składają nowy wniosek i czekają 2 miesiące na pozytywne rozpatrzenie
-
- Stażysta
- Kontakt:
A co z osobami które dostały umorzenia na dodatek węglowy bo wpisały po 11 sierpnia węgiel, złożyły na drewno, to teraz umarzać na drewno i na nowo przyznawać na węgiel i jeszcze jeździć na wywiady?Ja mam około 500 takich sytuacji, przecież niemożliwe jest zrobienie tylu wywiadów do końca listopada.
Oprócz DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt... - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
dodatek węglowy konto spółdzielni mieszkaniowej
Dodatek węglowy funkcja c.o i c.w.u
Sygnity - Lista wniosków ze wspólnym adresem zamieszkania
Dostaniecie coś ze środków na obsługę?
Wzór informacji dot. przyznania dodatku węglowego
Złość wnioskodawców
Dodatek węglowy
zmiana składu rodziny po wypłacie dodatku osłonowego
dom w innej gminie niż miejsce zamieszkania
Dodatek węglowy-procedura postepowania
Dorosłe rodzeństwo i dwa gospodarstwa na 1 lokal
dodatek węglowy pytanie
deklaracja na piec nie oddany dom
Naruszenie dyscypliny finansów publicznych!!!
Kotłownia
wysyłka informacji o przyznaniu