DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, FA i 500+
- Kontakt:
Re: DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
Czy nowelizacja dotyczy tylko osób, spóźnialaskich, które po 11.08. zapomniały i pierwszy raz wpisują się do CEEB, czy dotyczy też osób, które do 11.08. błędnie były zgłoszone do CEEB i po 11.08 robiły korektę źródła ogrzewania albo czym opala?
-
- Stażysta
- Kontakt:
A śmieci? sprawdzacie kiedy osoba złożyła deklarację - w nieprzekraczalnym terminie do 11.08?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
15g. Dodatek węglowy przysługuje osobie w gospodarstwie domowym także, gdy główne źródło ogrzewania gospodarstwa domowego, o którym mowa w art. 2 ust. 1, nie zostało zgłoszone lub wpisane do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji emisyjności budynków, do dnia 11 sierpnia 2022 r., a w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego ustalono, że źródłem ogrzewania tego gospodarstwa jest źródło, o którym mowa w art. 2 ust. 1. Z przeprowadzonego wywiadu środowiskowego sporządza się notatkę służbową. Wpis do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listo-pada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji emisyjności budynków, dokonywany jest przez wójta, burmistrza albo prezydenta miasta z urzędu bez konieczności składania odpowiedniej deklaracji.”;
-
- Stażysta
- Kontakt:
Znam zapis ustawy, tylko naprawdę nie wiem jak go interpretować
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Na inne źródła ciepła też była nowelizacja. Dz.U. 2022 poz. 2243 i to czego szukasz jest w Art. 36.iwonaj@ pisze: 04 lis 2022, 9:10 może mi podpowiedziec czy ta zmiana dotyczy także innych źrodł ciepła ? Bo kurde ni jak tego nie widzę![]()
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
Właśnie w tym problem, że każdy z nas zna zapis ustawy a już mamy dwie interpretacje!zespółświadczeń6 pisze: 04 lis 2022, 9:41 Znam zapis ustawy, tylko naprawdę nie wiem jak go interpretować
Te ustawa od samego początku to jest jakaś klątwa!!! im bardziej ją "poprawiają" tym bardziej ją psują!
Ja też nie wiem co mam robić....

-
- Starszy referent
- Kontakt:
Serio dużo macie wniosków gdzie ludzie po raz pierwszy zgłaszają główne źródło po 12 sierpnia? Bo to nie dotyczy tych którzy sobie "przypomnieli" że opalają węglem, a nie tylko drewnem.elinka85 pisze:Właśnie w tym problem, że każdy z nas zna zapis ustawy a już mamy dwie interpretacje!
Te ustawa od samego początku to jest jakaś klątwa!!! im bardziej ją "poprawiają" tym bardziej ją psują!
Ja też nie wiem co mam robić....
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
ja mam bardzo dużo takich wniosków i napisałam już dużo odmów i dużo wniosków z taką sytuacją jeszcze nierozpatrzonych i nie wiem co robić...
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jak ustalić, czy pod jednym adresem gospodarstwa zamieszkują w odrębnych lokalach? Znacie definicje odrębnego lokalu?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Jeśli to jest główne źródło które nie zostało zgłoszone do 11.08.2022, to wg mnie nie ma za bardzo podstaw żeby odrzucić, trzeba robić wywiad.elinka85 pisze: 04 lis 2022, 9:57 ja mam bardzo dużo takich wniosków i napisałam już dużo odmów i dużo wniosków z taką sytuacją jeszcze nierozpatrzonych i nie wiem co robić...
Oprócz DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt... - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
dodatek węglowy konto spółdzielni mieszkaniowej
Dodatek węglowy funkcja c.o i c.w.u
Sygnity - Lista wniosków ze wspólnym adresem zamieszkania
Dostaniecie coś ze środków na obsługę?
Wzór informacji dot. przyznania dodatku węglowego
Złość wnioskodawców
Dodatek węglowy
zmiana składu rodziny po wypłacie dodatku osłonowego
dom w innej gminie niż miejsce zamieszkania
Dodatek węglowy-procedura postepowania
Dorosłe rodzeństwo i dwa gospodarstwa na 1 lokal
dodatek węglowy pytanie
deklaracja na piec nie oddany dom
Naruszenie dyscypliny finansów publicznych!!!
Kotłownia
wysyłka informacji o przyznaniu