dwa gospodarstwa domowego pod jednym adresem - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 6 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 19 paź 2022, 13:49

Ja bym sie pokusiła o to dyskusyjne że "jeden dodatek przysługuje wszystkim gospodarstwom z danego adresu". Rozmumiem ze maksymalnie naciagane ale wtedy do sko i mamy jasnośc i wytłumaczenie w przypadku czepliwości z UW czy z ministerstwa.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 19 paź 2022, 20:16

kalina.malina pisze:
19 paź 2022, 13:49
Ja bym sie pokusiła o to dyskusyjne że "jeden dodatek przysługuje wszystkim gospodarstwom z danego adresu". Rozmumiem ze maksymalnie naciagane ale wtedy do sko i mamy jasnośc i wytłumaczenie w przypadku czepliwości z UW czy z ministerstwa.
Dokładnie, przysługuje wszystkim jeżeli spełniają przesłanki ale otrzymuje tylko to gospodarstwo, które złożyło wniosek jako pierwszy
Pan $ocjal
Stażysta
Od: 10 paź 2022, 21:24
Zajmuję się: Ogólnie wszystko

Napisano: 24 paź 2022, 15:56

Pan $ocjal pisze:
19 paź 2022, 20:16
kalina.malina pisze:
19 paź 2022, 13:49
Dokładnie, przysługuje wszystkim jeżeli spełniają przesłanki ale otrzymuje tylko to gospodarstwo, które złożyło wniosek jako pierwszy
No, a jeśli jedno z gospodarstw domowych z tego samego adresu nie spełnia warunków do dodatku węglowego, bo ma osobny piec zgłoszony na drewno, a więc nie spełnia przesłanek, to wtedy dostanie dodatek na drewno czy też nie? itd, itp. Trochę ten art. 2 ust.3a naciągany.... ale
artman
Stażysta
Od: 05 maja 2014, 9:07
Zajmuję się:

Strona 6 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x