działalność na ryczałcie jakie dokumenty ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 sty 2015, 13:27

Żona klienta pobierającego zasiłek stały otworzyła od 02.01.2015r działalność gospodarczą na ryczałcie co i skąd ma przynieść ? Czy z US czy napisać dochód na oświadczeniu ? Czy jedno i drugie?
ewuś 1

Napisano: 27 sty 2015, 16:24

Może ktoś ma na ten temat jakieś informacje? Bardzo proszę o jakąś radę.
ewuś 1

Napisano: 27 sty 2015, 16:45

zaświadczenie z US o formie opodatkowania+oświadczenie złożone przez stronę o dochodzie złożone pod odpowiedzialnością karną
ano21

Napisano: 27 sty 2015, 17:00

Dzięki :D ale powiedz to oświadczenie to co w nim wypisuje tylko dochód czy składki też czy odliczamy coś ? :?
ewuś 1

Napisano: 27 sty 2015, 18:42

Dochód wykazany w oświadczeniu nie może być niższy od składek ja biorę oświadczenie o dochodzie netto i wtedy nie odliczam składek.
t.franek

Napisano: 28 sty 2015, 8:44

Jejku nie lubię tych działalności :evil: Kurcze pieczone ale klientka stwierdza, że nie osiągnęła żadnego dochodu i chce wypisać że dochód ma zerowy. Na jakiej podstawie ten dochód nie może być niższy od składek ? Sen mi to spędza z powiek bo muszę przeliczyć zasiłek stały.
ewuś 1

Napisano: 28 sty 2015, 14:11

Na stronie MPiPS jest o tym trochę - poczytaj interpretacje ministerialną. W związku z tym ja biorę taki dochód jak w oświadczeniu. Składki do tego nic nie mają.
Socjalny A

Napisano: 29 sty 2015, 14:10

Czyli mam od klientki wziąć takie zwykłe oświadczenie pod odpowiedzialnością, że w miesiącu styczniu jej dochód wyniósł 0 zł.
ewuś 1

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x