dzieciątko żyło tylko 3 dni co z zr i dodatkiem z tyt.urodz - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 lut 2015, 14:52

Pomocy! mam taką sprawę matka urodziła dzieciątko które 3 dni po porodzie zmarło, becikowe przyznałam a co z zasiłkiem rodzinnym i dodatkiem z tyt. urodzenia sie dziecka? (może ktoś z Was miał taka sprawę?) proszę o pomoc.
eladj

Napisano: 27 lut 2015, 14:53

zr się nie należy, należy się tylko becik
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 27 lut 2015, 15:52

świadczeniobiorcą jest matka nie dziecko dziecko żyło przez trzy dni jest akt urodzenia i akt zgonu ja bym przyznała prawo do zasiłku rodzinnego na te trzy dni i wypłaciła świadczenia
dżela

Napisano: 27 lut 2015, 15:56

dżela pisze:świadczeniobiorcą jest matka nie dziecko dziecko żyło przez trzy dni jest akt urodzenia i akt zgonu ja bym przyznała prawo do zasiłku rodzinnego na te trzy dni i wypłaciła świadczenia
przeczytaj dokładnie art. 4 ust. 1 zasiłek rodzinny ma na celu częściowe pokrycie wydatków na utrzymanie dziecka, a jakie wydatki na utrzymanie dziecka ponoszą rodzice, których dziecko żyło 3 dni
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 27 lut 2015, 15:59

dżela pisze:świadczeniobiorcą jest matka nie dziecko dziecko żyło przez trzy dni jest akt urodzenia i akt zgonu ja bym przyznała prawo do zasiłku rodzinnego na te trzy dni i wypłaciła świadczenia
hehe ciekawe jak podzielisz świadczenia na dni jak są to niepodzielne???,!!!!
becik się należy a zr już nie
gosciu

Napisano: 27 lut 2015, 16:17

z.r i dodatki sa na utrzymanie tego dziecka a więc tylko becik możesz przyznać
dsonia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x