e-Doręczenia - cyrk na kółkach - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 8    [ Posty: 74 ]

Napisano: 15 sty 2025, 13:16

Tom. pisze:
15 sty 2025, 13:05
ano, też z nim.... doszedłem do wniosku, że w sumie to mamy kumulację wyłączeń i można to na jakiś czas olać :lol:
ale pierwsze w sumie na temat praktyki a nie wdrażania i innych pierdół dla najwyższych szczebli i myślenie mi się wyklarowało
No tak ale tez powiedział, że powinno być zarządzenie dla całej jednostki albo wydziałów, że stosujecie ograniczenia bo jak masz napisane w ustawie ograniczenia ocenia nadawca czyli Dyrektor. Ponadto do akt winna być adnotacja dlaczego np. nie sprawdzano w BAE adresów jak Ci sprawa trafi do wyższej instancji.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 15 sty 2025, 14:08

niby powinno... ale do czasu jak nam zepną system dziedzinowy z edoręczeniami można sobie śmiało dać spokój, trzeba będzie pogadać z radą dyrektorów :twisted:
zaczynam analizować tez ten przewodnik ministerialny
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 15 sty 2025, 14:10

Szarak pisze:
15 sty 2025, 12:40
Fajne szkolenie jutro LEX.
Można prosić jakiegoś linka do tego szkolenia żeby się zapisać
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
Andzia87
Awatar użytkownika
Referent
Od: 21 sty 2016, 15:23
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Napisano: 15 sty 2025, 15:25

*Ilona
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 8:47
Zajmuję się: ŚR, FA i ...

Napisano: 15 sty 2025, 15:33

już dawno nie ma miejsc
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 15 sty 2025, 16:04

Może i tak być.
Ja na to szkolenie zapisywałam się dwa tygodnie temu
*Ilona
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 8:47
Zajmuję się: ŚR, FA i ...

Napisano: 15 sty 2025, 23:25

Szarak pisze:
15 sty 2025, 8:01
Tak każdy pracownik przed sporządzeniem pisma do strony sam sprawdza czy osoba jest w BAE jak nie ma to normalnie tworzymy wersję papierową dokumentu jak dotychczas i przez kancelarię (sekretariat) wysyłamy pocztą. Jak pisma idą do instytucji to każdy z nas sam je wysyła i zanosi do rejestracji na kancelarię. Przy wysyłce dajemy tylko wyślij bez dodatkowego podpisu bo w załączniku jest np. wniosek o udostępnienie danych w pdf podpisany przez osobę upoważnioną (dyrektor, kierownik). EZD póki co nie mamy.
Dziękuję za naświetlenie Państwa praktyki :)

A czy mogę dowiedzieć się jeszcze, jak zorganizowaliście "obieg" pliku od osoby sporządzającej do osoby podpisującej elektronicznie?
A następnie jak wygląda powrót tego pliku z podpisem do osoby, która go będzie wysyłać?
Chodzi mi o aspekty techniczne (gdzie i jak wrzucacie sobie pliki), ale też aspekty informacyjne (kiedy i jak osoba podpisująca dowiaduje się, że ma coś podpisać, a potem osoba sporządzająca dostaje informację, że już podpisane).

Będę wdzięczny za wszelkie praktyczne podpowiedzi, jak sobie to uprościć, albo przynajmniej jak najmniej skomplikować :)
D.C.
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 20:01
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne

Napisano: 16 sty 2025, 8:10

u nas w obiegu są opcje - dodawanie pliku do podpisu do sprawy w sygnity, intranet, mail - priorytet w tej kolejności
info z reguły telefoniczne, od czasu do czasu sam zaglądam w panel podpisu i jak coś nie wymaga większego rozkminiania to podpisuję ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 16 sty 2025, 8:52

U nas jest serwer ogólny, do którego każdy pracownik ma dostęp. Tam są zarządzenia regulaminy i jest też folder dyrektor z pod folderem świadczenia rodzinne do podpisu elektronicznego . Tam wrzucamy pliki elektronicznie przygotowane do podpisu przez dyrektora i informujemy go przez wewnętrzny komunikator, coś w stylu starego gadu gadu (o ile ktoś wie co to jest :D ), że na serwerze są pliki do podpisu. On podpisuje i komunikatorem zwraca info że podpisane. Później już sami ogarniamy wysyłkę i zanosimy na sekretariat do rejestracji. Jeżeli chodzi o dokumenty podpisywane przeze mnie lub kierownika to już sobie w pokoju rzucamy zdaniami podpisz mi ale to już bo chce mieć z głowy :D
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 16 sty 2025, 14:44

Tom. pisze:
15 sty 2025, 14:08
niby powinno... ale do czasu jak nam zepną system dziedzinowy z edoręczeniami można sobie śmiało dać spokój, trzeba będzie pogadać z radą dyrektorów :twisted:
zaczynam analizować tez ten przewodnik ministerialny
Tom daj link do tego przewodnika proszę
mały_gops
Referent
Od: 07 gru 2017, 13:26
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Strona 3 z 8    [ Posty: 74 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x