To może warto grupowo zapukać do producentów softu o jakiś zgrabny dokument drukowany wprost z systemu, zamiast bawić się w ersatze?Szarak pisze: ↑17 sty 2025, 10:40@ Bazyl Zawsze możesz spisać notatkę, że sprawdzono w BAE i brak danych. Ja wolę robić wydruki z e-doręczeń i nie bawić się w notatki (oszczędność czasu). Prawnie uważam, że adnotacja musi być a brak tego może być uznany jako brak formalny co prowadzi do prawidłowego doręczenia dokumentu.
Powinno być ale nam jeszcze nie dołożyli modułu edoręczeń więc nie jestem w stanie sprawdzić, niby zamówiony ale coś IT się guzdrze
tak samo
To wiem, że można umieścić symbol graficzny z tymi informacjami - ale to jest widoczne dopiero po otworzeniu pliku, w środku.Szarak pisze: ↑17 sty 2025, 8:21Podpisując plik pdf jest opcja narzucenia symbolu graficznego podpisu. Taki symbol określa kto podpisał, nazwę OPS jak jest ustawiona na podpisie kwalifikowanym, datę i godzinę oraz że podpis jest prawidłowy. Jak wydrukujesz dokument z odzwierciedleniem pieczątki + obok jest ten symbol graficzny to nie można tego podważyć, że dokument nie był podpisany. Podobnie to wygląda jak podpiszesz plik pdf profilem zaufanym w podpisywarce. Jak przychodzą np. wnioski z innego OPS bez tego symbolu ale pdf jest podpisany to mamy pieczątkę podpisano podpisem elektronicznym TAK i NIE (skreślane w zależności czy jest podpis czy nie). Co do serwera każdy dział ma swój folder więc nie ma burdelu.