Czy któryś będzie tak miły, uprzejmy i będzie w stanie mi łopatologicznie wytłumaczyć z skąd wziąć program do wysyłania tytułów wykonawczych on-line ? Albo jak to zrobić ? Ja się poddaje.... informacji jakichkolwiek brak...
Trzeba napisać sobie wniosek o uprawnienia do programu eTW. Do czasu braku nadania uprawnień można wysyłać ePUAPEM ale tu sugeruje najpierw telefon do swojego US czy nie będzie problemu.
"Informujemy, że jesteśmy w trakcie rozpatrywania wniosków o dostęp do eTW. Po nadaniu dostępu zgłoszeni administratorzy lokalni otrzymują przez e-mail potwierdzenie utworzenia konta. Ministerstwo Finansów informuje, że do czasu utworzenia konta w eTW wierzyciele spoza KAS mogą przekazywać tytuły wykonawcze za pośrednictwem ePuap. Rozp. MF z dnia 24.07.2020r. dopuszcza możliwość przekazania do organu egzekucyjnego będącego naczelnikiem urzędu skarbowego wniosku egzekucyjnego, tytułu wykonawczego oraz informacji sporządzonej w postaci elektronicznej na elektroniczną skrzynkę podawczą organu egzekucyjnego, w przypadku gdy z przyczyn technicznych nie jest możliwe przekazanie tych dokumentów za pośrednictwem systemu teleinformatycznego. Wprowadzenie takiego rozwiązania miało na celu umożliwienie wierzycielom korzystanie z elektronicznej skrzynki podawczej zarówno w okresie informatycznej adaptacji nowych rozwiązań, jak również w przypadku wystąpienia awarii u wierzyciela lub w systemu"
Raczej trwa. Wiem, że u mnie wysyłano wniosek ale do tej chwili nie wiem czy mamy nadane uprawnienia. Trzeba ustalić kto będzie administratorem w Ośrodku i powinna być to osoba z podpisem kwalifikowanym. Poniżej daje link do wniosku oraz instrukcji. Są tez odp. na często zadawane pytania.
A czy jeśli chce wysłać tytuł wykonawczy przez e-puap to wypełniacie go elektronicznie czy ręcznie? Nigdzie nie mogę znaleźć tytułu wykonawczego w wersji edytowalnej, wszędzie trzeba wykupić dostęp...
Dzień dobry, proszę o informacje czy ten wniosek o nadania uprawnień do systemu eTW wysyłacie jako Ośrodek czy jest on wysłany przez Gminę a dopiero ona nadaje uprawnienia do niego Waszemu pracownikowi?
Odpowiedź uzyskana z Izby Administracji Skarbowej:
"W sytuacji, kiedy jeden wierzyciel obsługiwany jest przez kilka jednostek organizacyjnych np. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Zarząd Dróg i Zieleni, Urząd Miejski, poszczególne jednostki mogą wystąpić o utworzenie konta i nadanie uprawnień administratora lokalnego w imieniu wierzyciela, podpisując wniosek z upoważnienia wierzyciela (poz. 48) w przypadku posiadania takiego upoważnienia, w przeciwnym przypadku to wierzyciel powinien wystąpić o nadanie uprawnień dla swoich jednostek organizacyjnych. Tym samym, w bloku B powinien zostać wskazany wierzyciel tj. np. Wójt/Burmistrz/Prezydent, zaś w bloku B.1 Ośrodek Pomocy Społecznej. Jeżeli chcą Państwo połączyć swój system z aplikacją eTW, to należy wystąpić z wnioskiem o nadanie uprawnień dla Państwa jednostki i wystąpić o odrębny klucz."