Klient obraża dostawcę obiadów - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 sie 2021, 13:46

Bardzo proszę o pomoc. Mam bardzo trudnego klienta, setki wniosków skarg, odwolań miesięcznie. jestem bliska obłędu. Obecnie ww. wysyła smsy do dostawcy obiadów wyzywając go od skur..... etc. Agencja cateringowa żąda ode mnie interwencji, a to syzyfowa praca. Musze mu napisać pismo i wezwać go do zaprzestania (daremne to, bo i tak będzie ). Ktoś, coś?
koliberek
Praktykant
Od: 18 sie 2021, 13:42
Zajmuję się: praca w OPS

Napisano: 19 sie 2021, 7:14

Brak współpracy - uchylić mu świadczenie lub przed uchyleniem poinformować go, żę takie zachowanie poskutkuje uchyleniem decyzji.

Taką decyzję trzeba oczywiście uzasadnić a nie napisac jedynie - uchylam ze względu na brak wspolpracy.
12groszy
Stażysta
Od: 04 wrz 2018, 7:53
Zajmuję się: Pomoc Społeczna

Napisano: 19 sie 2021, 8:25

Zgadzam się z odpowiedzią 12 groszy. Tak było u nas gdy klient obrażał notorycznie osobę świadczącą usługi opiekuńcze. Najpierw pismo z informacją o konsekwencjach jeśli nie zaprzestanie takiego zachowania, następnie decyzja na podstawie art.11 i zabranie usług. Odwołanie utrzymane w mocy przez SKO. Jest jeszcze sprawa karna już w Sądzie za wulgaryzmy do pracowników socjalnych. Mam nadzieje że korzystna dla nas. Brak naszej zgody na chamstwo. Dlatego nie ma co się zastanawiać. Sami musimy się szanować, żeby inni też nas szanowali.
male
Referent
Od: 27 mar 2017, 14:55
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 19 sie 2021, 10:05

male pisze:
19 sie 2021, 8:25
Jest jeszcze sprawa karna już w Sądzie za wulgaryzmy do pracowników socjalnych. Mam nadzieje że korzystna dla nas.
Pewnie, że sprawy w Sądzie są korzystne dla nas ;) - nasz "główny awanturnik" odsiedział w areszcie aż 15 dni, inni tylko za karę zamiatali ulice... Ale teraz już mniej nas wyzywają ;)
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam pyrami w dinozaury

Napisano: 19 sie 2021, 11:56

Mów co chcesz, ale uważam, że nie należy przyzwalać na żadną formę agresji ze strony klientów. U nas to podziałało, Pan omiją nasz OPS szerokim łukiem i nie korzysta z pomocy. I mamy święty spokój. ;)
male
Referent
Od: 27 mar 2017, 14:55
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 19 sie 2021, 12:17

male pisze:
19 sie 2021, 11:56
Mów co chcesz, ale uważam, że nie należy przyzwalać na żadną formę agresji ze strony klientów. U nas to podziałało, Pan omiją nasz OPS szerokim łukiem i nie korzysta z pomocy. I mamy święty spokój. ;)
Ale ja wcale nie mówię, że my na to pozwalamy ;) Reagujemy i przypominamy, że w warunkach recydywy kara będzie wyższa, jak sprawa trafi ponownie do Sądu ;)
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam pyrami w dinozaury

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem