EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 17 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 19 lut 2014, 17:02

Uczestnikiem jest osoba z orzeczeniem o niepełnosprawności, bezrobotna. W czasie trwania projektu otrzyma rentę inwalidzką. Czy musi zakończyć udział, czy może nadal uczestniczyć w projekcie?
~patrycja

Napisano: 20 lut 2014, 1:20

może spokojnie uczestniczyć nadal
~betta

Napisano: 20 lut 2014, 16:15

jak w tamtym roku robiliśmy przetarg na kursy i szkolenia to trzeba robić roczne sprawozdanie z udzielonych zamówień?
~nowa

Napisano: 21 lut 2014, 14:23

Tak, należy wypełnić roczne sprawozdanie z udzielonych zamówień (przetargi + zamówienia do 14 tys euro) do 1 marca bodajże. Co więcej sprawozdanie ma dotyczyć całej jednostki, tj. wszystkich zakupów z roku 2013 dokonanych w ops, nawet tych gdzie nie był stosowany Regulamin do 14 tys euro.
~bass

Napisano: 24 lut 2014, 15:50

Mam pytanie odnośnie voucherów na usługi społeczne w ramach instrumentu aktywizacji społecznej. Czy ktoś miał zapisane je w projekcie? Na jakie dokładnie usługi przeznaczane były środki i jak to wyglądało od strony organizacyjnej? Wybierano firmy w których można było realizować talon czy też może było to bardziej w formie refundacji. Proszę o podpowiedź.
~anna

Napisano: 24 lut 2014, 17:02

~anna

Voucher mieliśmy na usługi fryzjerskie. Podpisaliśmy umowę z danym fryzjerem na daną liczbę usług. Uczestnik przychodził z talonem i został ostrzyżony za darmo.
~ola

Napisano: 24 lut 2014, 17:06

Witam.
Mam pytanie, czy uczestnikiem projektu systemowego może być osoba niepełnosprawna pobierająca rentę socjalną?
Dziekuję za odpowiedź.
~Ja*

Napisano: 24 lut 2014, 17:08

c.d.
Projekt jest skierowany do klientów OPS wykluczonych społecznie, bądź zagrożonych wykluczeniem.
~Ja*

Napisano: 24 lut 2014, 22:25

Ale czy wydatki, które poszły na EFS i wydatki \"normalne\" ośrodka ujmuje się razem do sprawozdania z zamówień publicznych?
~ola

Napisano: 25 lut 2014, 11:58

otrzymałam niepokojące informacje odnośnie realizacji projektów systemowych w przyszłych latach, wynika z nich, że wszyscy zatrudnieni ze środków EFS mogą zostać zwolnieni, chyba, że zostaną zatrudnieni ze środków powiatu czy tez gminy, planowana realizacja nowych projektów koniec 2015r., wie ktoś może coś więcej?chyba czas szukać nowej pracy:)
~woj. łódzkie

Strona 17 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x