EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 18 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 25 lut 2014, 12:25

wystarczy poczytac nowe RPO - bo z tego programu będzie większosć projektów. mało będzie projektów systemowych, może dla opsów tak, ale jakie konkretnie to nie wiadomo... na pewno projkety będą trudnijsze, ważne będą wskaźniki zatrudnialności.. projekty zintegrowane, trzeba czytać RPO, ostatnio na Mazowszu były konsultacje...
~Dora

Napisano: 25 lut 2014, 12:54

do Ja
może być, o ile zaplanujesz taka osobę w grupie docelowej w projekcie
~Dora

Napisano: 25 lut 2014, 14:09

we wniosku o dofinansowanie pod szczegoł. budżetem podajecie stawki jednostkowe za godz. pracy psychologa, czy doradcy koszt szkolenia zawodowego?
~anka

Napisano: 25 lut 2014, 15:16

Dora, projekt nie precyzuje, że grupą docelową mają być osoby niepełnosprawne, projekt jest skierowany do osób wykluczonych i zagrożonych wykluczeniem. Chciałabym aby udzial w projekcie wzieła dziewczyna z rentą socjalną, bo fana jest i mysle, że wykorzystałaby tą szansę tylko nie wiem czy mi tego nie zakwestionują kiedys tam....

Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
~Ja

Napisano: 25 lut 2014, 16:03

Prowadzimy projekt 3-letni. Zgodnie z Planem działania na 2012r. musieliśmy objąć wsparciem 10% osób niepełnosprawnych. W 2012r. miałam 1 osobę a w 2013r. 2 osoby niepełnosprawne co daje te 10% z 30 0sób objętych wsparciem w ciągu 3 lat. Obecnie kończę rekrutację, nie mam osoby żadnej chętnej niepełnosprawnej i zastanawiam się czy muszę w tym roku objąć taka osobę. Wysłałam w tej sprawie pismo do MJWPU ale nie mam odpowiedzi na razie.
~Pracownik

Napisano: 25 lut 2014, 16:46

Osoba niepełnosprawna zaliczana jest do osób zagrożonych wykluczeniem społecznym własnie ze względu na fakt niepełnosprawności, odsyłam do literatury w tym zakresie, np. tutaj: www.efs.gov.pl/dzialaniapromocyjne/Docu ... 091009.pdf
~socjalna_pokl

Napisano: 26 lut 2014, 10:39

socjalna_pokl dzięki za informację
~Ja*

Napisano: 26 lut 2014, 11:45

Dziękuję za podpowiedź a tak sobie jeszcze myślę o voucherach na usługi stomatologiczne. Robił ktoś?
~anna

Napisano: 26 lut 2014, 11:56

Witam!

Mam pytanie odnośnie \"SPRAWOZDANIA Z UDZIELONYCH ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH, W TYM DO 14 000, OO\"

1. Kto je robi?
2. I gdzie to wysyłamy?

proszę o odp.

Z góry dziękuje!
~ola

Napisano: 26 lut 2014, 12:16

do kiedy trzeba wysłać sprawozdanie z udzielonych zamówień publicznych
~nowa

Strona 18 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny