EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 21 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 10 mar 2014, 15:01

Witam,

Czy wie ktoś jakie środki należy zaplanować na wynagrodzenie za staż? Chodzi mi zarówno o kwotę brutto, jak i podwójne brutto?
~AB

Napisano: 10 mar 2014, 17:16

no właśnie, co z projektami po 2014 roku? będzie kontynuacja?
~małopolska

Napisano: 11 mar 2014, 10:12

U nas padła propozycja przedłużenia projektu do 30 czerwca 2015 roku-jednakże przekazane na ten cel pieniądze z IP obejmują wyłącznie zadania z aktywnej integracji. Jeżeli chcemy kontynuować projekt OPS musi zapewnić nam środki na wynagrodzenia koordynatora, pracownika socjalnego, księgowego itp., chyba,że chcemy pracować za darmo w czynie społecznym! Nie skomentuję :)
~warm-maz

Napisano: 11 mar 2014, 11:00

Witam
Jestem nowa i mam problem z kontraktami socjalnymi w projekcie. Jaką część zawieracie A czy B. Od czego to zależy?
~KASIA

Napisano: 11 mar 2014, 14:18

jest plotka że to koniec systemówki w ops
~pracownik

Napisano: 11 mar 2014, 14:50

to chyba tylko plotka, w łodzkiem podali plany do konsultacji. Projekty systemowe we współpracy z PUP są wśród nich wymienione. W kazdym razie nie ma teraz ogólnych programów. Regiony same decyduja o kształcie programu na kolejne lata.
~I.

Napisano: 11 mar 2014, 18:45

w podkarpackim też są wymienione projekty systemowe w nowej perspektywie
~Halszka

Napisano: 12 mar 2014, 0:05

W 2015 koniec
~x

Napisano: 12 mar 2014, 10:11

Naszym podopiecznym nie są potrzebne projekty systemowe tylko praca. Może niech Unia daje Gminą na rozwój prac interwencyjnych lub społecznie użytecznych. myślę, że to powinno iść w tym kierunku, a nie wzbogacanie różnego rodzaju firm szkoleniowych.
~e

Napisano: 12 mar 2014, 10:45

~e
Zauważ, że nie wszyscy klienci ops-ów są \"psychicznie\" przygotowani do pracy. Znajdują się tacy co ich trzeba naprawdę zmotywować do wyjścia ze swojego środowiska i fakt może nie szkoleniami ale pomocą psychologiczną, doradczą i może terapiami. To też są jednak formy wsparcia, które można realizować w systemówkach. Więc nie ma co generalizować bo nie każdy się odnajdzie od razu w pracy szczególnie taki jak nigdy nic nie robił - sam fakt wykonywania czyichś poleceń jest już dużym problemem. Póki nie damy takim ludziom wsparcia to nie wiem ile by tej pracy było to i tak będą naszymi klientami.
~ktw

Strona 21 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x