Elmer ratuj - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 12 maja 2015, 9:36

Elmer pisze:rozumiem, że wyroki zapadają w oderwaniu od ustawy (ba, nawet przeciwko niej) :D
a ty od miesiąca w swiadczeniach pracujesz? bardzo czesto wyroki są wydawane nie zgodnie z nasza ustawa bo Pan/Pani sędzia ma odmiennie zdanie niz organ wydający decyzję , SKO i ustawodawca , no ale ma do tego prawo w końcu jest sędzią
mastermind

Napisano: 12 maja 2015, 9:45

pojedyncze wyroki tak, ale nie szereg wyroków. Tu panuje jednomyślność
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 9:47

nie nadpłacenie świadczeń to wg Ciebie kara,
a podwójne zapłacenie to prawidłowość, trudno komentować

mam ustawę, wyroki nawet te najbardziej analogiczne zapadają w konkretnych sprawach
zresztą wychowawczego podwójnego nie płaciłeś zgodnie z wytycznymi uchwały NSA, także nie namawiaj innych na wydawanie decyzji których podstawą mają być jakies tam wyroki sądowe bo to jest właśnie nieuczciwe ;)
jeśli ktoś chce na odwołanie namawiać jak najbardziej, niech wykorzysta biedaczek/biedaczka lukę prawną, ale samemu nie można tego tak rozstrzygnąć
kasia22

Napisano: 12 maja 2015, 9:55

nie wiem czemu wmawiasz mi coś czego nie napisałem:
"nie nadpłacenie świadczeń to wg Ciebie kara,
a podwójne zapłacenie to prawidłowość"
Nieładnie z twojej strony.

"mam ustawę, wyroki nawet te najbardziej analogiczne zapadają w konkretnych sprawach
zresztą wychowawczego podwójnego nie płaciłeś zgodnie z wytycznymi uchwały NSA, także nie namawiaj innych na wydawanie decyzji których podstawą mają być jakies tam wyroki sądowe bo to jest właśnie nieuczciwe ;)"
te jakieś wyroki zapadają na podstawie konkretnych zapisów naszej ustawy. Kolejny raz proszę, pierw się z nimi zapoznaj, potem komentuj. Będzie wtedy jasność, że rozmawiamy o tym samym bo wydaje mi się, że temat rozmowy nam się rozjeżdża. Zawsze pisze, że jeśli ktoś się boi niech daje odmowy/robi NP, ale niech będzie uczciwy i namawia na odwołania. Rozumiem, że ty będąc petentem w jakimś urzędzie uznasz za wzorowego pracownika tego, który przywali ci odmowę/NP i zamknie sprawę a nie tego, który ci wytłumaczy dając odmowę/NP, że przy odwołaniu wygrasz. Pierwszego uznasz za przyzwoitego i uczciwego, drugiego za tępego chama. Ja w życiu kieruję się innymi wartościami.

samemu również można wykorzystać bubel prawny (a nie lukę). Żadne SKO ci tego nie zakwestionuje i nie unieważni co takiej decyzji. Nie ma wielkiego strachu,
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 9:59

"Elmer
A swoją drogą karanie kogoś za coś na co nie ma wpływu jest uczciwe?"

Kasia

Elmer nie wiem czemu wmawiasz mi coś czego nie napisałem:
Nieładnie z twojej strony."

:lol:
kasia22

Napisano: 12 maja 2015, 10:03

Elmer
Zawsze pisze, że jeśli ktoś się boi niech daje odmowy/robi NP, ale niech będzie uczciwy i namawia na odwołania.

napisałeś tak jak dyskusja się rozkręciła ;) wcześniej tylko że od decyzji przyznającej emeryturę
kasia22

Napisano: 12 maja 2015, 10:13

Elmer
Rozumiem, że ty będąc petentem w jakimś urzędzie uznasz za wzorowego pracownika tego, który przywali ci odmowę/NP i zamknie sprawę a nie tego, który ci wytłumaczy dając odmowę/NP, że przy odwołaniu wygrasz. Pierwszego uznasz za przyzwoitego i uczciwego, drugiego za tępego chama. Ja w życiu kieruję się innymi wartościami"

podpowiadasz petentom, a pracownikom ops pytających o radę dopiero po przyciśnięciu podpowiadasz odmowe i ewentualne odwołanie do sko, choć wiesz ze Twoje stanowisko wynika z wyroków w indywidualnych sprawach gdzie sam nie wydajesz decyzji na podstawie uchwały NSA , to faktycznie przyzwoity z Ciebie gość
kasia22

Napisano: 12 maja 2015, 10:18

zawsze... Piszę tu nie od dzisiaj i nie od wczoraj. Zawsze jest pojęciem trochę szerszym niż tylko ten wniosek.
Przedstawiłem swoje stanowisko zgodne z wyrokami. I zgodne z prawem. Moje stanowisko jest zgodne z prawem co potwierdzają wyroki sądów opierające się na ustawie. Co ty znajdziesz na "usprawiedliwienie" swoje stanowiska?
Poza tym chyba logiczne jest, że ja nie jestem wyrocznią i jak coś napiszę to każdy musi tak robić. Jest wątek przedstawiam swoje stanowisko, każdy robi jak uważa. Może sam sobie wyrobić zdanie. Najgorzej jest wtedy, kredy tak jak ty, nawet nie chcesz zapoznać się z danym wyrokiem a już wiesz wszystko.
Twoje stanowisko jest mało zgodne z prawem plus jakieś dziwności robisz z ZUSem, KRUSem. Dodatkowo wmawiasz mi coś czego czego nie napisałem.
Pozdrawam :D
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 10:40

Elmer pisze:zawsze... Piszę tu nie od dzisiaj i nie od wczoraj. Zawsze jest pojęciem trochę szerszym niż tylko ten wniosek.
Przedstawiłem swoje stanowisko zgodne z wyrokami. I zgodne z prawem. Moje stanowisko jest zgodne z prawem co potwierdzają wyroki sądów opierające się na ustawie. Co ty znajdziesz na "usprawiedliwienie" swoje stanowiska?
Poza tym chyba logiczne jest, że ja nie jestem wyrocznią i jak coś napiszę to każdy musi tak robić. Jest wątek przedstawiam swoje stanowisko, każdy robi jak uważa. Może sam sobie wyrobić zdanie. Najgorzej jest wtedy, kredy tak jak ty, nawet nie chcesz zapoznać się z danym wyrokiem a już wiesz wszystko.
Twoje stanowisko jest mało zgodne z prawem plus jakieś dziwności robisz z ZUSem, KRUSem. Dodatkowo wmawiasz mi coś czego czego nie napisałem.
Pozdrawam :D

nie robi dziwności z ZUSem i KRUSem bo tak sie robi, wystarczy tylko sie dogadac z daną osobą i tyle po to tylko żeby strona sama nie musiała wpłacać tych pieniędzy
mastermind

Napisano: 12 maja 2015, 10:45

[quote="Elmer"]

Poza tym chyba logiczne jest, że ja nie jestem wyrocznią i jak coś napiszę to każdy musi tak robić. Jest wątek przedstawiam swoje stanowisko, każdy robi jak uważa. Może sam sobie wyrobić zdanie.

Ale jeśli spraw jest dyskusyjna, to należy w poście zaznaczyć właśnie dlatego że jesteś tu od dawna, a wejdzie jakiś żółtodziób przeczyta pierwszą odpowiedź bywalca i tak zrobi bez większej refleksji, właściwie to o ten fakt najbardziej mi chodzi. Stali bywalcy orientują się w temacie, ale napiszą króciutko , dopiero jak ktoś inne stanowisko zaprezentuje to się okazuje że odpowiedź nie jest taka wcale jednoznaczna.

Najgorzej jest wtedy, kredy tak jak ty, nawet nie chcesz zapoznać się z danym wyrokiem a już wiesz wszystko.

Nawet jak wyrok jest najsłuszniejszy , to jest to tylko wyrok w indywidualnej sprawie każdy prawnik Ci to powie. Bardzo bym chciała móc sie powoływać na wyroki jako podstawy decyzji, ale nie ma takiej możliwosci.

Twoje stanowisko jest mało zgodne z prawem plus jakieś dziwności robisz z ZUSem, KRUSem.

Ja uważam że Twoje jest mało zgodne, tzn powoływanie sie na wyroki w indywidualnych sprawach. Drugie dowolność interpretacji w tej sprawie na podstawie wyroków robię tak, w innej sprawie uchwałe nsa odrzucam.
kasia22

Strona 3 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x