Elmer ratuj - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 12 maja 2015, 10:56

A na jakiej podstawie przyjmujecie tą kasę od ZUS-u/KRUS-u? Wydajecie wtedy decyzję o NP? I co z odsetkami? Bo tego to wam chyba ZUS nijak nie potrąci
asz

Napisano: 12 maja 2015, 11:01

Mazurkiewicz zmienny jak chorągiewka na wietrze. Nam na szkoleniu mówił, że w takim przypadku nie ma nienależnie pobranych.
ania_@

Napisano: 12 maja 2015, 11:06

1. daj mi podstawę na przyjmowanie zwrotów z KRUS czy ZUS. Z tego co się orientuję to pracę w tym zakresie jest na etapie projektu. Pracujesz na projekcie?
2. Mazurkiewicz jest zmienny.
3. Nie dałaś żadnej podstawy na poparcie swojego zdania. Ja dałem.
4. Nigdy nie napisałem, że uchwałę NSA odrzucam. Z tego co pamiętam, to byłem atakowany za przeciwne stanowisko przez trolli.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 11:27

1. ZUS/KRUS wystąpiły z pismem podając datę od której przyznali emeryturę i podanie kwoty nadpłaconych swiadczeń od tegoż dnia bo zgodnie z nie można pobierać tych swiadczeń jednocześnie. Moze pracują nad tym projektem i to ich pilotażowy program :lol:
2. Jak całe prawodawstwo w tym temacie
3. Jak to nie mam podstawy ,skoro odrzucam wyroki indywidualne tzn że ustawa jest podstawą, świadczenie nie przysługuje osobie mającej ustalone prawo do emerytury, a że prawo ustalili wstecz
4. Skoro jak pisałeś dawałeś odmowy osobom wnioskującym o podwójny dodatek, tzn ze odrzuciłeś uchwałę nsa.
kasia22

Napisano: 12 maja 2015, 11:30

1. może, może....
2. całe może nie;
3. Podstawa jest taka, że ŚP nie przysługuje osobie pobierającej emeryturę. Nie możesz uchylić prawa wstecz do emerytury, tylko musisz uchylić na bieżąco. Z kolei nie możesz orzec NP - patrz wyroki, masz dokładnie podana podstawę z naszej ustawy dlaczego.
4. nie odrzucałem uchwały, sprawdzałem SKO :twisted: . Gdybym odrzucał uchwałę to bym jedną ręka nie pisało odmowy a druga odwołania za stronę
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 11:48

Mnie nie chodzi o to co zrobi SKO tylko co My mamy zrobić, przecież SKO o rady tu nie prosi :lol:
Odrzuciłeś nsa bo nie uwzględniłeś tej uchwały w swojej decyzji, natomiast rozpatrując naliczona emeryturę wstecz i pobierane świadczenie pielęgnacyjne uwzględniasz wyroki wydając decyzje uchylająca od dnia otrzymania decyzji, nie żądając zwrotu, czyli Sam rozstrzygasz o to idzie, \W jednym przypadku bierzesz wyroki pod uwagę wydając decyzje, w drugim nie bierzesz pod uwagę uchwały nsa wydając decyzję.
kasia22

Napisano: 12 maja 2015, 12:07

nie rozumiesz.
Żeby mieć spokój, sprawdzam zarówno wyroki jak i uchwały w SKO.
Jak jest potwierdzenie to je stosuje.
Ty nie stosujesz przepisów prawa a jakieś dziwne fiki miki.

PS. "Mnie nie chodzi o to co zrobi SKO tylko co My mamy zrobić, przecież SKO o rady tu nie prosi :lol:"
ja wyraziłem co bym zrobił i dlaczego. A, że tobie się to nie podoba to się burzysz :lol: Tylko nie wiem czemu twierdzisz, że nie wyraziłem swojego zdania :twisted:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 12:18

Czyli jak sprawdziłeś ze sko przyznaje po uchwale, to teraz Sam przyznajesz na podstawie uchwały podwójne wychowawcze , tak ?
Ja za uchwały nsa i wyroki dziękuje od 2013 roku, jak zastosowałam uchwałe nsa w odniesienieniu do rolników, a sko całą tą interpretację odrzuciło i komunikat ministerstwa w swoich decyzjach uchylajacych walnęło.

Jak nie stosuje przepisów prawa, a ustawa to nie przepis ? przecież jasno napisali ma ustalone prawo / a nie ze pobierała/ do emerytury to nie przysługuje śpelenacyjne, widać ZUS/KRUS mają takie samo zdanie w tej kwestii jak taką procedurę stosują, w przypadku dodatku pielęgnacyjnego tak samo postępują. ale wg Ciebie ZUS i KRUS to jakieś fiki miki
kasia22

Napisano: 12 maja 2015, 12:23

Elmer po co tracisz energię, z Kaśkami się trudno dyskutuje, to tak jak z rozmową kwalifikacyjną do Policji
dwa razy dwa? - pięć
na pewno ?- na pewno
ale na pewno? - oczywiście, że tak
przyjęty - głupi ale pewny
Kati@

Napisano: 12 maja 2015, 12:28

Kati@ pisze:Elmer po co tracisz energię, z Kaśkami się trudno dyskutuje, to tak jak z rozmową kwalifikacyjną do Policji
dwa razy dwa? - pięć
na pewno ?- na pewno
ale na pewno? - oczywiście, że tak
przyjęty - głupi ale pewny
kolejna madra sie odezwała, niestety ale kasia22 ma w 100% racje i popieram jej zdanie
mastermind

Strona 4 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x