Faktura za smartfon

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
ann.97
Praktykant
Zajmuję się: Pomoc społeczna i stypendia
Kontakt:

Faktura za smartfon

Post autor: ann.97 »

Czy przyjmujecie faktury za zakup smartfona? Klientka tłumaczy, że smartfon jest niezbędny do nauki zdalnej, ponieważ syn robi i wysyła zdjęcia swoich prac.
InspektorOPS
Stażysta
Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)
Kontakt:

Re: Faktura za smartfon

Post autor: InspektorOPS »

ann.97 pisze: 25 lis 2020, 10:36 Czy przyjmujecie faktury za zakup smartfona? Klientka tłumaczy, że smartfon jest niezbędny do nauki zdalnej, ponieważ syn robi i wysyła zdjęcia swoich prac.
Właśnie dziś na ten temat rozprawiałam - w mojej ocenie NIE, ale oczywiście chętnie poznam uzasadnione opinie innych osób.
Toleruję laptop, netbook, nawet tablet, ale uważam że telefon/smartfon jest już przegięciem - jeśli rodzicowi zależałoby na wydaniu pieniędzy na sprzęt ułatwiający naukę zdalną to raczej powinien to być właśnie laptop/netbook czy tablet, których ceny czasami niewiele różnią się od cen smartfonów. Z uwagi na inne zastosowanie smartfonów - będących poniekąd nadal TELEFONEM, ja osobiście mam wątpliwości co do niezbędności ich posiadania dla ucznia, który jest objęty nauczaniem zdalnym...
Ale oczywiście to moja opinia - myślę że w tym zakresie przyznanie stypendium ma charakter czysto uznaniowy i będziemy musieli pięknie uargumentować zakwalifikowanie takiego wydatku ;)
aga_stypendia
Referent
Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: aga_stypendia »

Ja uważam tak samo i tez biore tylko faktury za laptopy czy tablety no i komputery ale to juz rzadkość.
Marcina
Stażysta
Zajmuję się: Dodatki
Kontakt:

Post autor: Marcina »

smartfopn nie
ODPOWIEDZ