Faktura za smartfon
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pomoc społeczna i stypendia
- Kontakt:
Faktura za smartfon
Czy przyjmujecie faktury za zakup smartfona? Klientka tłumaczy, że smartfon jest niezbędny do nauki zdalnej, ponieważ syn robi i wysyła zdjęcia swoich prac.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)
- Kontakt:
Re: Faktura za smartfon
Właśnie dziś na ten temat rozprawiałam - w mojej ocenie NIE, ale oczywiście chętnie poznam uzasadnione opinie innych osób.ann.97 pisze: 25 lis 2020, 10:36 Czy przyjmujecie faktury za zakup smartfona? Klientka tłumaczy, że smartfon jest niezbędny do nauki zdalnej, ponieważ syn robi i wysyła zdjęcia swoich prac.
Toleruję laptop, netbook, nawet tablet, ale uważam że telefon/smartfon jest już przegięciem - jeśli rodzicowi zależałoby na wydaniu pieniędzy na sprzęt ułatwiający naukę zdalną to raczej powinien to być właśnie laptop/netbook czy tablet, których ceny czasami niewiele różnią się od cen smartfonów. Z uwagi na inne zastosowanie smartfonów - będących poniekąd nadal TELEFONEM, ja osobiście mam wątpliwości co do niezbędności ich posiadania dla ucznia, który jest objęty nauczaniem zdalnym...
Ale oczywiście to moja opinia - myślę że w tym zakresie przyznanie stypendium ma charakter czysto uznaniowy i będziemy musieli pięknie uargumentować zakwalifikowanie takiego wydatku

-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
Ja uważam tak samo i tez biore tylko faktury za laptopy czy tablety no i komputery ale to juz rzadkość.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki
- Kontakt:
smartfopn nie
Oprócz Faktura za smartfon - Stypendia przeczytaj również:
Zwrot NP
Nierozliczone faktury, termin - proszę o wyjaśnienie
co zrobić z decyzja?
Wnioskodawca w Areszcie Śledczym
nierozliczone faktury
Przekroczenie kryterium dochodowego
wyliczenie wkładu własnego
Uzyskanie dochodu z zasiłku okresowego
wyliczanie dochodu
opis faktur do wypłaty
Rozliczenie abonamentu za internet
Wnioskodawca zmarł zanim podpisał decyzje - co dalej?
zaległa wypłata rodzinnego z 2 lat a stypendium
wydana decyzja odmowna- wnioskodawca się odwołał co dalej??
Odmowa stypendium
Dyskusja - rozliaczanie faktur a COVID