Uzyskanie dochodu z zasiłku okresowego

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Stefcia
Praktykant
Zajmuję się: FA/ST/PS/SR
Kontakt:

Uzyskanie dochodu z zasiłku okresowego

Post autor: Stefcia »

We wrześniu klientka składa wniosek z dochodami za miesiąc sierpień ma tam zasiłek okresowy potem wrzesień październik nie ma zasiłku kolejny ma od listopada kwoty zasiłków wpływają na kwotę wypłaty stypendium

pomoc yyy a II przypadek rodzicielski ostatnia wypłata w kwocie 22,66 październiku od kiedy zmiana wysokości stypendium od X czy od XI
InspektorOPS
Stażysta
Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)
Kontakt:

Re: Uzyskanie dochodu z zasiłku okresowego

Post autor: InspektorOPS »

Stefcia pisze: 26 lis 2020, 16:07 We wrześniu klientka składa wniosek z dochodami za miesiąc sierpień ma tam zasiłek okresowy potem wrzesień październik nie ma zasiłku kolejny ma od listopada kwoty zasiłków wpływają na kwotę wypłaty stypendium

pomoc yyy a II przypadek rodzicielski ostatnia wypłata w kwocie 22,66 październiku od kiedy zmiana wysokości stypendium od X czy od XI
1 - rozumiem że zasiłek okresowy był w sierpniu, potem od listopada?
Liczyłabym to tak: sierpniowy jako utracony, ponieważ nie było kontynuacji od września, a w grudniu przeliczyć dochody za listopad bo zmieniła się sytuacja w związku z uzyskaniem prawa do okresówki - w mojej ocenie zmiana nastąpi zatem jedynie od grudnia;
2 - jeśli ostatnia wypłata była w październiku to traktowałabym ją jako dochód utracony = zmiana od listopada br. z dochodami za listopad (jak w ustawie o pomocy społecznej - w przypadku utraty dochodu bierze się pod uwagę dochód z miesiąca w którym złozono wniosek - tutaj w listopadzie przeliczasz dochód z miesiąca poprzedzającego tj X, czyli zmiana od XI z dochodami za XI :) - mam nadzieję że napisałam w miarę składnie ;)
Stefcia
Praktykant
Zajmuję się: FA/ST/PS/SR
Kontakt:

Re: Uzyskanie dochodu z zasiłku okresowego

Post autor: Stefcia »

dziękuje za podpowiedź :D
ODPOWIEDZ