mam pytnie
mam fakturę za wodę z terminem płatności 10.04.2015r., a klientka opłaciła ją w dniu 23.04.2015r. czy mogę przyjąć tą fakturę pomimo opłaty po terminie?
Fa za wodę musi być za maj, nie musi być zapłacona faktura, bierze się faktyczne zużycie i przelicza na okres całego miesiąca i tą kwote bierzemy pod uwagę przy ustalaniu wysokości dm
zytunia nie wprowadzaj ludzi w błąd ...... zależne jest to okresu rozliczeniowego i jak faktura wystawiana jest co kwartał nikt nie będzie czekać 3 miesiące aby złożyć wniosek....
a co do pytania to nie ważne że opłacona po terminie (zaległości w opłatach przed złożeniem wniosku nas nie obchodzą)
wnioskodawca ma przynieść ostatnią fakturę jaką ma ..... a w przypadku gdy faktura nie określa za jaki jest okres należy przynieść 2 faktury ostatnią i przedostatnią by określić jaki okres dotyczy........
mam wnioskodawce który mi przynosi 2 - 3 faktury za miesiąc bo tak często próżna szambo
do wyliczeń dodatku należy przyjąć jak najbardziej aktualne wydatki na lokal
oczywiście że przyjmuje ......... przecież jeśli gość płaci za wodę w okresie co drugi miesiąc to nie mam prawa go odesłać z kwitkiem bo nie ma faktury za maj (bo jej mieć jeszcze nie może) lub nie skrzywdzę go nie wliczając opłaty za wodę bo zmniejszy to znacznie dodatek... a wydatki przecież ponosi
ideom dodatków jest pomoc w opłatach ....... a więc faktura nie musi być opłacona (gościa nie stać żeby ją zapłacić więc idzie po dodatek). Oczywiście to teoria praktyka bywa różna ja również swoich mobilizuje żeby faktury były opłacone w terminie ale jak nie są to nie mogę naciskać bo mi SKO decyzje uwali podając w uzasadnieniu myśl przewodnią
ps. wychowałem sobie petentów i przychodzą z opłaconymi a jak nie to się od razu tłumaczą a ja litościwie przymykam na to oko mówiąc idź opłać jutro i nie grzesz więcej