Witam, mam pytanie otóż ubiegam się o DM małżonka od kilku dni nie pracuje jest zarejestrowana w PUP, jedynie ja mam dochód i czy w takim przypadku uwzględnia się dochód małżonki?
W dodatkach mieszkaniowych nie ma pojęcia dochodu utraconego. Bierzemy pod uwagę dochody z trzech ostatnich pełnych miesięcy. Przecież dochód był. Jeśli dochody żony "przeszkadzają", może trzeba by odczekać trochę.
Był ale nie ma przecież.
Odczekać ale gdy mamy miesiąc ubiegania się i składania wniosku maj to dochody za okres luty - kwiecień czy marzec - maj uwzględnia się?
P.S. ile netto powinien dochód maksymalnie wynosić?
heiland...... widzę że jesteś oblatany/a to zamiast wywnętrzać tu swoje żale wpisz w google ustawa o DM i sobie poczytaj .... i dowiesz się czy brutto czy netto (ni jedno ni drugie) a jeśli nie umiesz policzyć trzech miesięcy do tyłu to radzę wziąć stary elementarz z Olą i Asem tom ładnie miesiące wymienili........
Hahahaha, spoko będę o tym pamiętać jak będzie trzeba do DM dec. o ZR itd :p
Propos avatara to i tak jego sensu nie zrozumiesz, jest to postać z UT2004 w którym byłem rankingowo na 1 miejscu na świecie w trybie rozgrywki ONS - dziękuję
A dodatkowo wydaje mi się, że wsadziłem kij w mrowisko czyli słabo sprecyzowany przepis a dodatkowo jeszcze gorzej dokształceni ludzi opracowujący to?!