Gdzie byłeś B. Budka? - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 lut 2017, 14:16

"Na światło dzienne wychodzą kolejne „wyczyny” sędziów. Oto jedna z przedstawicielek „nadzwyczajnej kasty” w maju ubiegłego roku, jadąc samochodem, wymusiła pierwszeństwo i potrąciła rowerzystę. Ten trafił do szpitala. Chyba nikt się specjalnie nie zdziwi, że sprawczyni potrącenia żadna kara nie spotkała. ..."

A gdzie był Borys Budka? Nie interweniował? Nie musiał! Miał pewność, że sprawcy wypadku włos z głowy nie spadnie.
Gość

Napisano: 02 mar 2017, 15:09

już dajcie chłopu święty spokój, fajne i ciekawe zjawisko zapoczątkował..
Moja koleżanka, właścicielka Seicento, opowiada,że od jakiegoś czasu, obserwuje "dziwne", niespotykane zachowanie na drodze - kierowców mężczyzn ( przeważnie mężczyzn, choć panie też się zdarzają). Panowie traktują jej Seicento wyjątkowo, podkreślają tę wyjątkowość z taką kulturą no i w ogóle... Niemalże wszędzie ma pierwszeństwo. No więc to chyba zasługa Budki. Mamy nowe zjawisko, nie wiem na jak długo, ale jest...Stwierdziła,że nawet o tym napisze coś.
[Anioł*]

Napisano: 02 mar 2017, 20:50

Przykro mi, ale uważam że odebrało ci rozum Aniele. Zacznijmy może kult złodziei, gwałcicieli i morderców. Na jedno wyjdzie. Jeśli Budka doprowadzi do wznowienia sprawy wypadku do jakiego doprowadził Komorowski i za który winą obarczył kobietę to wtedy uznam, że taki jego urok iż zawsze gdy widzi niesprawiedliwość staje w obronie ofiary. Niestety w tym przypadku jest to wyłącznie perfidna akcja polityczna podobna do tej, gdy minister Sienkiewicz zlecił podpalenie strażnicy przy rosyjskiej ambasadzie, po to tylko by napuścić Polaków na narodowców. Te kanalie nie cofną się przed żadnym świństwem i żadną ohydą. Psuli i nadal psują społeczeństwo.
Gość

Napisano: 02 mar 2017, 22:09

"Te kanalie nie cofną się przed żadnym świństwem i żadną ohydą. Psuli i nadal psują społeczeństwo.(...) Niestety w tym przypadku jest to wyłącznie perfidna akcja polityczna

Słusznie. Powinno być Ci przykro. Rozumu mi nie odebrało, ponieważ ja wiem, że to o czym Ty z takim rozmachem i emocjami piszesz to makiawelizm polityczny. Żadne novum. Dla mnie każde wydarzenie polityczne o takim charakterze to zwykłe zjawisko socjologiczne, które warto bądź nie rozważać w jakimś kontekście. Przykład podałam. To wszystko.
[Anioł*]

Napisano: 02 mar 2017, 23:35

W moim wpisie nie było żadnych emocji! Nazywam jedynie rzeczy po imieniu. Sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczej, gdy udzielono temu nierozważnemu młodemu człowiekowi pomocy prawnej lecz bez rozgłosu. To jest dla mnie do zaakceptowania, bo każdy ma prawo do obrony. Ale politycy PO i Nowoczesnej zrobili z tego cyrk medialny, polityczną rozróbę wysyłając do społeczeństwa bardzo niedobry i nieodpowiedzialny sygnał. Młodość ma to siebie, że ma prawo do błędów ale rozwaga każe te błędy piętnować, bo brak reakcji na nie w tym przypadku nawet pochwała, demoralizuje młodego człowieka. Co więcej tysiące młodych kierowców otrzymało przekaz "możecie jeździć nieodpowiedzialnie, zabijać innych uczestników ruchu bo jesteście bezkarni a nawet jest to cool. Jak zrobisz komuś krzywdę na drodze to będziesz sławny - ty i twój samochód. Do tego zbierzemy pieniądze dla ciebie na nowy samochód. Opłaca się być piratem drogowym."
Ja wiem, że chodzi o to opozycji totalitarnej żeby sprowokować władzę do takich działań by ludzie wyszli na ulicę i by pozwolili wykorzystać się złodziejom i aferzystom do tego, by oni odzyskali wpływy i mogli dalej kraść. Tylko, że jeśli ich plan powiódłby się to dojdzie do rozlewu krwi. Przeciętny nie myślący człowiek może dać się tym łotrom wykorzystać ale socjolog chyba powinien mieć olej w swojej głowie.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x