Gdzie moge zlozyc skarge na Opieke Spoleczna a doklanie\"OPIEKUNKE\"
Re: Gdzie moge zlozyc skarge na Opieke Spoleczna a doklanie
Szanowna Pani
Jestem osoba znacznym st. niepelnosprawna, samotnie wychowujacy,corke.Z chwila uzyskania dod.mieszkaniowego zabrali mi zasilek staly skladki na ubezpieczenie zdrowotne zaliczajac wszystko wraz zaslkim pielgnacyjnym jako dochod do kryterium.
Natomiast Uchwala o swiadczenia rodzinnych wyraznie w pkt3 okresla co zaliczamy jako dochod nie wiem gdzie pisac skarge.
Jestem osoba znacznym st. niepelnosprawna, samotnie wychowujacy,corke.Z chwila uzyskania dod.mieszkaniowego zabrali mi zasilek staly skladki na ubezpieczenie zdrowotne zaliczajac wszystko wraz zaslkim pielgnacyjnym jako dochod do kryterium.
Natomiast Uchwala o swiadczenia rodzinnych wyraznie w pkt3 okresla co zaliczamy jako dochod nie wiem gdzie pisac skarge.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przecież zasiłku stałego marek nie zabrali ci na podstawie ustawy o świadczeniach rodzinnych to o czym piszesz dotyczy ustalania dochodu do zasiłku rodzinnego
proponuje , aby pani zastanowiła się nad kwestią wniesienie sprawy do sądu o zasądzenie alimentów tym bardziej, że jest pani osobą niepełnosprawną i nie może pani podjąć zatrudnienia, ewentualnie ustalenie ojcostwa / zna pani dane ojca dziecka/. nie robi pani to dla siebie, lecz dla dziecka, które jest w tej sytuacji najbardziej pokrzywdzone. Proszę zwrócić się z podaniem o pomoc finansową do ops i jeżeli otrzyma pani odmowę na piśmie, ma pani wtedy możliwość odwoływania się od decyzji. w decyzji będzie pisać gdzie pani może się odwołać.
a ja sie chcialam zapytac jesli mam wyrok ze byly maz musi mi placic 550zl alimetow na corke i na mnie to ile moge dostac z opieki tego celowego czy czegos innego? bo z 550zl nie da sie wyzyc przez miesiac
Akurat ten wątek nie powinien być w HP. Takich spraw nie chowa się pod dywan adminie.
Jakoś nikt nie zwrócił tutaj uwagi, że pani napisała iż jej dochód na osobę to około 370 zł. O ile nie mylę się, to kryterium dochodowe wynosi jeszcze cały czas 351,00zł na osobę w rodzinie. Może się więc ubiegać o zasiłek specjalny celowy, który nie jest obligatoryjny lecz uznaniowy. Poza tym trudno jest udzielać rad bez dokładnej znajomości sytuacji tej pani. Być może istnieją okoliczności, poza problemami finansowymi gminy, które wykluczają udzielenie takiej pomocy.
...ja zapytam, czy ktoś wie gdzie mogę złożyć skargę na na chamską i nie uprzejmą kierowniczkę opieki społecznej,która trzaska petentom przed nosem drzwiami itp,interesuje mnie gdzieś dalej a nie tylko do gminy.
do papieża jak go wybiorą
pisz pani na berdyczów na berdyczów
Oprócz Gdzie moge zlozyc skarge na Opieke Spoleczna a doklanie\"OPIEKUNKE\" - HYdE PaRK przeczytaj również:
to kolejne osiągnięcie platformy i powód do radości
zrozpaczona matka błaga o pomoc
i kto tu wymaga resocjalizacji?
Strach się bać
Związki zawodowe wszystkich pracowników pomocy społecznej.
kapitalne pytanie i niezła zabawa
jakoś nigdy nie wierzyłem temu rządowi
SZOK
Ha,ha, ha, ha ha ...........
nawet nie musicie komentować
to przecież elektorat platformy, to co się dziwić
wozek inwalidzki
Pomocy!!!
jak się ustawić cześć I
proszę o pomoc
Szczególnie polecam fragment Żelichowskiego