Mam gościa który stosuje przemoc wobec żony głównie pod wpływem alkoholu, używa do tego ostrych narzędzi noże , maczety, dusi ją, chce podpalać papierosami, ona się obawia o swoje życie. Został wysłany na komisję, wezwany był na grupę roboczą wszystkim mówi że wie że pije że jest nie dobry dla żony. BIerze psychotropy i zapija alkoholem, w psychicznym nie ma miejsca, napisalismy an prokurature ale umorzyli co można jeszcze zrobic?? tam się coś naprawde może stać...
Zaproponujcie żonie umieszczenie w OIK, pomoc psychologa i prawnika którzy tam są na pewno się jej przyda. Pracujcie z kobietą nad jej zmianą postawy. Złożyła zawiadomienie? Zeznawała w sądzie? To długa i żmudna praca. Pierwsze i najważniejsze, czego ta Pani chce? Czego oczekuje?
Kobieta chce żeby on się zmienił i przestał pić. Ona sama bierze psychotropy, nie jest łatwym przypadkiem. Ona oczekuje że my im pomożemy i jego wyleczymy. Złożyła zawiadomienie jednak jak policja ją przesłuchiwała to wszystko wycofała. Dlatego prokuratura umorzyła sprawę. Co ja mogę z nim zrobić?? boję się że tam się stanie coś złego. A jak z nim rozmawiamy to on jest wszystkiego świadom, tylko jak zapije psychotropy to jest fest agresywny.