Grafiki pracy
Grafiki pracy
W mojej placówce grafiki wychowawców podawane są z dwutygodniowym wyprzedzeniem na kolejne dwa tygodnie. Jak to jest u Was ?
Re: Grafiki pracy
Ja mam stały plan, zmieniają się tylko nazwiska przy kolejnych tygodniach. Wiadomo, jak będę pracować np. przez cały październik. Oczywiście plan się czasami zmienia ze względu na urlopy lub L-4 - ale to samo życie !!! pozdrawiam
Bardzo Ci zazdroszczę, o czymś takim próbowaliśmy rozmawiać ale zrozumienia ze strony mojego kierownictwa nie było. Nie muszę mówić jak wygląda moje życie prywatne - wszystko podporządkowane pracy koszmar.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
cały rok pracowałam nad idealnym grafikiem, ale w końcu udało się, jest powtarzalny co cztery tygodnie, wychowawcy są zadowoleni.
grafik w mojej placówce jest na cały rok, więc problemu nie ma, wychowawcy wiedzą - czy w święta pracuje czy też nie, itp.
pozdrawiam!
pozdrawiam!
u nas jest plan pisany na szybko i na jeden tydzień. dziś nie wiem jak bedę pracować w przyszły poniedziałek.
chciałabym wiedzić jak grafik może być stały, jeśli w każdym miesiącu jest inna ilość dni wolnych? Jak to rozwiazałaś? U nas jest grafik układany na jeden miesiąc. Jeśli możecie to powiedzcie jaki macie okres rozliczeniowy - miesięczny czy kilku tygodniowy.
do andzi: oczywiście, że grafik może być stały. Ilość dni do przepracowania w miesiącu oraz nominalna liczba godzin nie mają z grafikiem zbyt wiele wspólnego. Liczbę godzin do pensji oblicza się wg ewidencji czasu pracy a nie grafiku. Jest to konieczne i logiczne, ponieważ miesiąc z reguły nie zaczyna sie w poniedziałek i nie kończy w niedzielę. U mnie jest miesięczny okres rozliczeniowy i to się sprawdza. Jeżeli wychowawca przekroczy nominalny czas pracy w danym miesiącu, wtedy ma płacone nadgodziny, a jeżeli nie - brakuje mu np. kilka godzin do nominału danego miesiąca - to wtedy sama mu te godziny dopisuje do wymaganej liczby godzin. Jest to forma rekompensaty za: zebranie, dokumentację, itp.
podajcie swoje maile, to wyślę Wam wzór grafiku, gdzie jest 12 wychowawców, pracują na \"12\", czyli: 6.00-18.00, 18.00-6.00, wolne, wolne (i od nowa)!! okres rozliczeniowy: 3-miesięczny
oczywiście - jeśli chcecie! jak zaczynałam tworzyć grafik nie miałam nikogo, kto by mi pomógł.
Ale jeśli już mam, to sie z Wami podzielę!
oczywiście - jeśli chcecie! jak zaczynałam tworzyć grafik nie miałam nikogo, kto by mi pomógł.
Ale jeśli już mam, to sie z Wami podzielę!
do Beaty: chętnie zapoznam się z twoim grafikiem. Oto mój mail: [email protected]
Oprócz Grafiki pracy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
terapeuta w POW
Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii- opłata za posiłek
akta osobwe wychowanków
jaki komplet dokumentów do rodziny zastępczej
gdzie mam złorzyć wniosek
RDD
Ubezpieczenie zdrowotne wychowanków placówki op.wych. - jakie procedury?
ciężko upośledzona umysłowo córka
Wymagane dokumenty
co wy na to
Rodzice pilnie poszukiwani DZ 03.09.2008r.
zarobki młodszego wychowawcy w wielofunkcyjnej placówce opiekuńczo-wychowawczej
opiekun nocny???
terapeuta w placówce wielofunkcyjnej
mow i mos
Opiekun prawny