HAŃBA UKRAINIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - HYdE PaRK

Strona 1 z 8    [ Posty: 72 ]

Napisano: 05 maja 2014, 20:58

Oto kogo popiera nasz rząd: We Lwowie odbył się w niedzielę tradycyjny marsz w rocznicę powstania 14. Dywizji Waffen-SS „Galizien”. Wzięło w nim udział około 500 osób, w większości młodych ludzi. Organizatorami imprezy były organizacja „Rodnaja Ziemlia” i Bractwo Studenckie im. Stepana Bandery. Uczestnicy marszu wznosili hasła sławiące ukraiński nacjonalizm, m.in. „Dywizja bohaterów - SS „Hałyczyna!”, „Bandera, Szuchewycz - bohaterowie Ukrainy”, „Sława nacji, śmierć wrogom!”, „Ukraina ponad wszystko!”. Władze Lwowa wzywały, aby w tym roku zrezygnować z marszu, bo jego organizacja daje argumenty rosyjskiej propagandzie o faszystowskich tendencjach na Ukrainie. Aktywistka organizacji „Rodnaja Ziemlia” Jelena Tarasowa wyjaśniła jednak podczas wiecu na zakończenie marszu, że musiał on przejść, bo to „tradycyjna akcja, która odbywa się we Lwowie corocznie i jest hołdem pamięci naszych bohaterów”. Sformowana wiosną 1943 roku Dywizja SS „Galizien” odpowiada za liczne zbrodnie wojenne na terenie Polski, Słowacji i Jugosławii. Ukraińscy ss-mani zamordowali m.in. blisko 2.000 polskich cywilów w miejscowościach Huta Pieniacka i Chodaczkowo Wielkie.
...

Napisano: 06 cze 2014, 14:18

Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 06 cze 2014, 15:08

Nie można dawać sobą manipulować! Polacy nie gęsi! To jak bardzo rząd Tuska lawiruje, to przekracza ludzkie pojęcie, a atmosfera na świecie gęstnieje z dnia na dzień, moim zdaniem to rząd ludzi nieodpowiedzialnych i niedoinformowanych ( a osobiście uważam, że pan Sikorski już dawno powinien zostać zdymisjonowany), a najgorsze w w tym wszystkim jest to, że są pozbawieni dobrej woli i wartości, które dla większości Polaków są najważniejsze - rząd Tuska służy mamonie i dlatego na każdym kroku ma problemy z etyką i moralnością, a w konsekwencji chybione decyzje. Przykre to bardzo, ale przykrośc znieśc można natomiast ludobojstwo i stwarzanie atmosfery sprzyjającej ludobojstwu oraz tolerowanie przeklamania historii to już wymaga wnikliwego śledztwa.
Do czego to ma doprowadzić?
Na poludniu promuje się Czechy kosztem polskich miat na terenie zachodnim, wstrzymano odwierty australijskie w Nowej Rudzie, za parę srebrników rewitalizuje się Walbrzych i promuje Bromow kosztem Nowej Rudy ( kiedy byly kopalnie śmiertelnośc nie byla tak wysoka jak obecnie - ludzie wymierają jak muchy ( w doslownym znaczeniu). Dla rządu Tuska czlowiek to bydło wg toku myślenia Anzelma Bohatyrowicza z "Nad Niemnem" Jak ktoś wnikliwy to polecam powrot do lektury szkolnej w adaptacji Zbigniewa Kużmińskiego.
Czy po to nasi przodkowie walczyli i krew się lała żebyśmy teraz POpelniali te same blędy. Czy nie czas zmądrzeć!?
Zrujnować calą gospodarkę na Dolnym Śląsku, a teraz za parę srebrników rewitalizować jedno miasto - Walbrzych, przy czym robić sobie wielką reklamę to bardzo sprytny wybieg tym bardziej, że w Archiwum w Klodzku przygotowane są już dokumenty dla Niemiec na temat historii tych ziem. Więc dla kogo szykowane są te ziemie?
w pobliskim Bromowie niedawno przy pomocy policjantów z Nowej Rudy zlikwidowano produkcję i rozpowszechnianie narkotyków, a więc odblokowanie budowy trasy do Czech w tym kontekście oraz biorąc pod uwagę tą informację w "Zyciu aglomeracji walbrzyskiej" o Programie Ograniczenia Niskiej Emisji dla miasta Nowa Ruda - w sytuacji, kiedy w tym malym mieście dochodzi do 6 pogrzebow dziennie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Czy to nie LUDOBÓJSTWO!, ( w tamtym tygodniu zglosilam w tut. Administracji problem aby zbadali co jest przyczyną, że nawet muchy mrą ( leżą na oknach i korytarzach - o pszczolach nie wspomnę ( tej wiosny znalazlam cztery mlode nieżywe pszczolki ) - wynajmuję teraz mieszkanie gdzie oprocz pleśni, ktora wyszła, dach jest wyłożony papą!!!!!!!!!!!!!!!!!! - niedawno zmienianą, wyobrażacie sobie Państwo ( w administracji ZBM uważają, że to normalna rzecz - w sytuacji kiedy od conajmniej 30 lat wiadomo, że jest toksyczna - nawet golębie nie siadają na ten dach a my to wdychamy - może nie przypadkiem zmarla moja sąsiadka - jak starsza osoba uważa się, że to rzecz normalna - tylko jak ta osoba ma 60- parę lat)
Namieszalam trochę, ale kontekst jest jeden: atmosfera nie jest dzisiaj sprzyjająca dla wielu grup spolecznych i jeżeli nie opamiętamy się to będzie coraz gorzej.
Nie można ciągle chować glowy w piasek!!!!!!! Polacy nie gęsi, a gościnność staropolska jest powszechnie znana, ale nie natym rzecz polega aby się gościć tylko na tym aby tak pomagać aby każdy bezpiecznie czuł się w swoim domu - bo po to całe życie go buduje aby na starośc bezpiecznie w nim żyć i cieszyć się dorobkiem swojego życia, a nie być pędzonym jak bydło.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 19 cze 2014, 19:56

... pisze:Oto kogo popiera nasz rząd: We Lwowie odbył się w niedzielę tradycyjny marsz w rocznicę powstania 14. Dywizji Waffen-SS „Galizien”. Wzięło w nim udział około 500 osób, w większości młodych ludzi. Organizatorami imprezy były organizacja „Rodnaja Ziemlia” i Bractwo Studenckie im. Stepana Bandery. Uczestnicy marszu wznosili hasła sławiące ukraiński nacjonalizm, m.in. „Dywizja bohaterów - SS „Hałyczyna!”, „Bandera, Szuchewycz - bohaterowie Ukrainy”, „Sława nacji, śmierć wrogom!”, „Ukraina ponad wszystko!”. Władze Lwowa wzywały, aby w tym roku zrezygnować z marszu, bo jego organizacja daje argumenty rosyjskiej propagandzie o faszystowskich tendencjach na Ukrainie. Aktywistka organizacji „Rodnaja Ziemlia” Jelena Tarasowa wyjaśniła jednak podczas wiecu na zakończenie marszu, że musiał on przejść, bo to „tradycyjna akcja, która odbywa się we Lwowie corocznie i jest hołdem pamięci naszych bohaterów”. Sformowana wiosną 1943 roku Dywizja SS „Galizien” odpowiada za liczne zbrodnie wojenne na terenie Polski, Słowacji i Jugosławii. Ukraińscy ss-mani zamordowali m.in. blisko 2.000 polskich cywilów w miejscowościach Huta Pieniacka i Chodaczkowo Wielkie.
Dziękuje za ten wpis. Jestem kresowianką . Moja rodzina ucierpiała bezpośrednio od banderowców . Mojego dziadka zamordowali w bestialski sposób , raczej powinnam powiedzieć rozmazali po ścianach . Siostrę mamy razem z mężem i dziećmi zakłuli widłami .
Diadka zamordowali dlatego że nie chciał wydać Polaków a był Ukraińcem , ciotkę z dziećmi tylko dlatego że nie chciała zostawić męża Polaka i że pozwoliła na ochrzczenie dzieci w kościele. Moja matka wyparła z pamięci że jest Ukrainką i do śmierci nie chciała się do tego przyznać . Moja siostra ktora była w wieku że już widział to bestialstwo jak pojechała na Ukrainę w 70 latach to na ulicy nie odzywała się . . Nasz rząd 120000tysięcy polaków zamordowanych przez banderowców puścił w niepamięć Tak jakby nie był douczony i nie wiedział że 90 % zachodniej Ukrainy to potomkowie banderowców. Własną matkę i ojca zamordują dla Ukrainy . "Sławu Ukrainie" to znaczy to samo co powitanie faszystów.
Jestem już stara i jak widzę jak nasz kraj wkręca się tej bandzie w ....... bez masła . To szlag mnie trafia , a z drugiej strony szkoda mi dzisiejszego pokolenia . Martwię się o moje wnuczki i ich przyszłość . A wiecie dlaczego ? Ponieważ jak im nie będzie podobało się to co unia im da np. stałe podwyżki to na 100% zwrócą się przeciwko Polakom.
Jeszcze raz dziękuję za ten głos sprzeciwu
Krystyna S

Napisano: 19 cze 2014, 22:03

Wybaczyć nie znaczy zapomnieć, a jeżeli będziemy postępować w myśl "oko za oko" to świat oślepnie i taki będzie finał - proszę więc przemyśleć czy warto pielęgnować w sobie to uczucie nienawiści bowiem demokracja głosi wolnośc słowa, a przemocą przemocy nikt nie zwyciężył tylko milością ( co pokazał Jezus umierając bez grzechu za nas wszystkich niepoprawnych grzeszników), a prawo demokratyczne to przede wszystkim wolnośc słowa i wyrazu.
Przepraszam w tym miejscu wszystkich tych, którzy jeszcze nie wierzą albo już nie wierzą, ale Pan Jezus jest to udokumentowany historycznie fakt z życia i śmierci czlowieka - Boga i myslę, że jako argument jest adekwatną odpowiedzią i jedyną odpowiedzią na to co zwłaszcza dzisiaj serwuje nam świat.
Gdybym pielegnowała wszystkie złe emocje w sobie musialabym zwariować, niektórzy ignoranci co prawda mnie piętnują ale to wynika z niewiedzy, a tlumaczą się winni. Nie jest to proste Pani Krystyno, ale proszę spróbować ( ja też mam ukraiński epizod w rodzinie - takie były kiedyś czasy, że ludzi pędzono ze wschodu na zachod i z zachodu na wschód jak bydło i " za dukata sprzedalby brat brata" - nie chcę się wymądrzać, chciałam tylko powiedzieć, że wiem co Pani czuje i wiem, że nie jest łatwo ani wybaczyć, ani sie z tym sie pogodzić ale nie ma innego wyjścia tym bardziej, że ludzie ci właściwie już nie żyją.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 10 sie 2014, 21:30

...

Napisano: 11 sie 2014, 7:52

hm, aby wybaczyć wypadałoby by zawiniający prosił o wybaczenie a nie twierdził, że nic się nie stało a tak w ogóle to on się tylko bronił (no. wbijając dzieci na sztachety, rozrywając ciężarnym brzuchy by patrzyły na śmierć nienarodzonych, paląc żywcem w domach i kościołach, gwałcąc, obcinając narządy płciowe itp.).
Z historii wyciąga się wnioski a nie o niej zapomina.
Nie można popierać kraju budowanego na jawnej nienawiści do Polaków i mających pretensje terytorialne do naszego kraju. Giedroyciowo-Piłsudskowo zamki z piasku i nic więcej.
W interesie Polski jest by ten sztuczny kraj nie istniał
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 sie 2014, 21:39

ukrainskie świnie były strażnikami w obozie w Sobiborze
...

Strona 1 z 8    [ Posty: 72 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU