i dobrze, co nagle to po diable - HYdE PaRK

Strona 4 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 06 maja 2010, 11:17

post został założony aby zwrócić uwagę na niechlujnie stanowione prawo w Polsce, które jest przyczyna wielu nieszczęść pojedynczych ludzi i grup społecznych. Ludzie, którzy nie rozumieją problemu lub istoty pracy socjalnej lub z jakichkolwiek innych powodów próbują rozmyć temat moim zdaniem bardzo istotny.
Proponuje wrócić do punktu 1 i wypowiadać się tylko na ten temat, inne watki są w innych postach i tam należy się wypowiadać. Dziekuję
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 06 maja 2010, 13:26

nie jesteś adminem, nie decydujesz o tym kto gdzie i jak się ma wypowiadać, dziękuję
~a

Napisano: 06 maja 2010, 13:46

To prawda, że każdy może wypowiadać się gdzie i kiedy chce. Niestety nie każdy mógł odebrać wystarczająco dobre wychowanie co skutkuje niskim poziomem kultury.
Ponadto niektóre wpisy, np. te sugerujące chorobę psychiczną, podlegają ocenie prawnej. Warto o tym pamiętać.
~cierpliwości

Napisano: 06 maja 2010, 13:55

Niestety nie każdy będzie czytał lub ma wiedzę na temat innych postów. Dlatego jeśli o czymś piszesz albo należy wkleić link, albo cytat. Właśnie tak działają służby. Wykorzystują to, że niewiele osób dociera do źródła informacji. Raczej z powodu lenistwa umysłowego przyjmują informacje podane im na tacy. Wystarczy tylko zasugerować, że coś tam jest nie w porządku a resztę każdy sobie dośpiewa.
Ja przeczytałem tamten temat w całości i nie bardzo rozumiem o co chodzi autorowi z tym \"...jest co poczytać i sobie pomyśleć\". Czy dobrze czy może źle pomyśleć o Dzibar. Ja po zapoznaniu się z tematem mam neutralny stosunek i do tematu i do Dzibar. Jedyne co mnie niepokoi to te agresywne i znieważające ją wpisy.
~do Marty

Napisano: 06 maja 2010, 14:13

To nie znieważaj i nie bąź agresywny. Nie domyślaj się Bóg wie czego, nie szukaj podtekstów tam, gdzie ich nie ma. Nie oskarżaj innych o ubeckie metody.Jak to piszesz:\" właśnie tak działają służby\".
Niech sobie każdy czyta i ma własne przemyślenia i albo je napisze, albo nie. Domi nie napisała, jej sprawa. Przemyślenia zachowała dla siebie. Inni piszą na tak lub nie dla dzibar. Ty masz stosunek neutralny. I o.k.
Jeśli nie wiedziałeś skąd domi ma informacje - prosta sprawa trzeba było zapytać, a nie oskarżać i to w niewybredny sposób.
~MARTA

Napisano: 06 maja 2010, 14:48

To nie ja napisałem do domi! Radzisz by się nie domyślać to stosuj się sama. Ja tylko potwierdziłem, że służby stosują takie metody ale nie tylko one. Również plotkary. Jedno i drugie jest złe. Mnie niepokoi to, że obie z domi przyznajecie sobie prawo do oceny Dzibar i to oceny negatywnej. Nikt by was nie oceniał gdybyście wyraziły własną opinię bez oceniania jej. Skoro wy kogoś oceniacie to wyrażacie zgodę na to by być ocenionymi.
Dzibar ma określone poglądy, które mogą podobać się lub nie. I ma prawo do ich prezentowania. Nie zauważyłem natomiast nigdzie aby ona kogoś z was atakowała. Raczej musi się cały czas bronić przed atakami pewnej grupy osób. Czy te osoby znają ją osobiście i mają powód by ją tu atakować? Czy mają w tym jakiś cel? Czy mają w tym jakiś interes? Któż to może wiedzieć.
Uprawnieni do wydawania opinii w sprawie są tylko Dzibar i jej pracodawca lecz wtedy, gdy podpisze się z imienia i nazwiska.
Wiem, że są różni pracownicy i różni pracodawcy. Wiem, że jedynym i drugim czasem trudno jest zachować obiektywizm. Dlatego Dzidka dobrze zrobiła kierując sprawę do sądu. Niech więc sąd rozstrzygnie. Jeśli kogoś interesuje wynik sprawy niech czeka cierpliwie na finał a nie ponagla tej dziewczyny lub broń boże sam bawi się w sędziego.
~do Marty

Napisano: 06 maja 2010, 15:26

Domi napisała:

A kto to jest irena d?
Swoją drogą uczepiliście się tej marty, a pisze sensownie na temat i nikogo nie obraża. Faktycznie błędne koło. Poczytałam sobie trochę, szczególnie zwolnienie z pracy dzibar, jest co poczytać i sobie pomyśleć

~do Marty napisał:
Mnie niepokoi to, że obie z domi przyznajecie sobie prawo do oceny Dzibar i to oceny negatywnej. Nikt by was nie oceniał gdybyście wyraziły własną opinię bez oceniania jej. Skoro wy kogoś oceniacie to wyrażacie zgodę na to by być ocenionymi.

Domi dokonała jednego wpisu!!! B e z o c e n y
I TO JEST WSZYSTKO NA TEN TEMAT. KAŻDY WYCIĄGNIE WNIOSKI SAM !!!
~MARTA

Napisano: 06 maja 2010, 15:51

1. Nie dziwi cię, że domi nie komentuje wpisu pod jej adresem a robisz to ty?
2. Czyżbyś znała myśli domi?
3. Czyżbyś była domi?
4. A może jesteś Ewą?
5. Gdybyś potrafiła być szczera, przyznałabyś, że wpis domi w swoim sensie ma negatywny wydźwięk. Nie zawsze trzeba używać wyzwisk aby kogoś przedstawić w złym świetle. Tak odbieram wpis domi.
~oj, Marto

Napisano: 06 maja 2010, 15:55

Oj ,dziwi mnie dziwi sporo wpisów. Wpisie powyżej - oceń się sam:)
~MARTA

Napisano: 06 maja 2010, 17:24

Tylko tyle?
~oj, Marto

Strona 4 z 5    [ Posty: 46 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x