i kto tu wymaga resocjalizacji?

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: i kto tu wymaga resocjalizacji?

Post autor: dzibar »

tak Łukasz bardzo cenne spostrzeżenie, trudno mi zrozumieć dlaczego ludziom naprawdę biednym nie podnosi się glodowych pensji czy świadczeń natomiast, kiedy licznik dlugu bije posłowie dostają 500 zl podwyżki, a prezydent bodajże małopolski rozdaje wielomilionowe nagrody.
Przecież to ta sama kasa!.
Czy to na zasadzie dawnej wŁadzy MY I WY? UWAŻAM, ZE DOBRZE BYŁOBY ZADAĆ PUBLICZNE PYTANIE: czy wszyscy na rowni odpowiadamy za nasz kraj bo jeżeli tak to nie może być tak aby z portfela odciagano nam taka sama kwote w sytuacji kiedy do niego wklada się nierówno ze środków publicznych.
To jak kto rządzi swoim majatkiem to jego indywidualna sprawa, ale mechanizmy pozyskiwania srodków do budżetu i wydawania powinny miec jasno określone zasady dotyczace na rowni wszystkich Polaków
Dzidka
~Adam

Post autor: ~Adam »

Majewski to zdolny facet, a nie zwykły pajac. Banki są wszędzie. Były, są i może kiedyś ich nie będzie ale nie warto na to czekać. Banki zawsze miały kasę. To my decydujemy, czy chcemy w nich trzymać swoje pieniądze.
Chociaż... np pracodawcy po prostu muszą któryś wybrać. Nie mają wyjścia. Ale każdy szary obywatel może spokojnie trzymać kasę w skarpetce. Nikt mu tego nie zabroni. ZUS to inna sprawa. ZUS się nam należy, dlatego jest obowiązkowy i rżnie nas najperfidniej i nie musi zatrudniać Majewskiego
~Łukasz

Post autor: ~Łukasz »

a ja mu zdolności nie odmawiam... łatwo się zbijać z innych i zbijać na innych, jak się ma. To faktycznie wielka sztuka, kultura i talent.
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

no, no łapiecie, łapiecie, ciepło, ciepło coraz cieplej i zaraz okaże się kto naprawdę jest nagi, kto pilnie potrzebuje resocjalizacji, i gdzie i ktoredy nam wyciekaja pieniadze z kieszeni i za czyja zasluga nasz licznik dlugow rośnie
Dzidka
~pytajnik

Post autor: ~pytajnik »

a twój?
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

w porządku
Dzidka
~czyli

Post autor: ~czyli »

też rośnie
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

chciałabyś wiedzieć co u mnie, ale się nie dowiesz - ~czyli, każdy ma to na co zasłużył i ja z pokora swój krzyż noszę i jest mi z tym bardzo dobrze, z dnia na dzień coraz lepiej:)
Dzidka
~nie

Post autor: ~nie »

tylko dzibar wypisuje swoje prywatne smutki no to i ma tego skutki, co za ekshibicjonizm
~aż..

Post autor: ~aż.. »

sie potkniesz i uwalisz!
ODPOWIEDZ