a jesli Pan ma własną działalność gospodarcza to co w takiej sytuacji?Młodypracownik pisze:A u Was ktoś ma w ogóle jakiś dochód? bo u mnie nikt... pytam ale mówią, że nie mają nic, a facet walczy...
Młodypracownik pisze: ↑07 kwie 2022, 15:00A u Was ktoś ma w ogóle jakiś dochód? bo u mnie nikt... pytam ale mówią, że nie mają nic, a facet walczy...
Szarak pisze:Chciałbym wrzucić to pismo na forum ale Kierownik mówił, żebym lepiej tego nie robił, bo może to trafić gdzieś, gdzie nie powinno. Ogólnie Ministerstwo w piśmie porównało art.26 ust.2 specustawy do art.5 ust.7 ustawy o świadczeniach rodzinnych. Dalej stwierdzili to co jest w wyjaśnieniach i dodali, że inna wykładnia przepisu jest niedopuszczalna. To tak w skrócie. Decyzja należy do każdego.
Tak jak napisałem wcześniej, zgadzam się Mazurkiem ale finalnie podjęto decyzję aby stosować to co Ministerstwo wskazuje.
u nich zawsze wszystko jest niedopuszczalne, szkoda, że ustawy tworzą na kolanach, a potem je zmieniają po 10 razySzarak pisze: ↑08 kwie 2022, 7:18Chciałbym wrzucić to pismo na forum ale Kierownik mówił, żebym lepiej tego nie robił, bo może to trafić gdzieś, gdzie nie powinno. Ogólnie Ministerstwo w piśmie porównało art.26 ust.2 specustawy do art.5 ust.7 ustawy o świadczeniach rodzinnych. Dalej stwierdzili to co jest w wyjaśnieniach i dodali, że inna wykładnia przepisu jest niedopuszczalna. To tak w skrócie. Decyzja należy do każdego.
Tak jak napisałem wcześniej, zgadzam się Mazurkiem ale finalnie podjęto decyzję aby stosować to co Ministerstwo wskazuje.
to jeśli mamy postępować tak jak mowi art. 5 ust. 7 to należy osoby nie liczyć, ale dochody już takSzarak pisze: ↑08 kwie 2022, 7:18Chciałbym wrzucić to pismo na forum ale Kierownik mówił, żebym lepiej tego nie robił, bo może to trafić gdzieś, gdzie nie powinno. Ogólnie Ministerstwo w piśmie porównało art.26 ust.2 specustawy do art.5 ust.7 ustawy o świadczeniach rodzinnych. Dalej stwierdzili to co jest w wyjaśnieniach i dodali, że inna wykładnia przepisu jest niedopuszczalna. To tak w skrócie. Decyzja należy do każdego.