ile NK? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 10 kwie 2014, 13:37

Zgłasza się do mnie osoba, która twierdzi, że ona jej brat i mama są ofiarami przemocy ze strony ojca (wszyscy pełnoletnui), Ile kart powinniśmy założyc ? 3 - na każdego cżłonka rodziny, który jest dotknięty przemocą czy 1 na tą osobę która zgłasza a w karcie ując ze różne rodzaje przemocy do różnych osób? do tej pory były sytuacje że to żony były ofiarami a dzieci nie i była sytuacjja jasna, że 1 nk ale tu jak sa pełnoletnie osoby i każda twierdzi ze jest ofiara to jak? dla każdego odzielną nk?

Na swoje usprawiedliwienie tego że nie wiem takiej -pewnie banalnej sprawy- dodam, że dostałam "w spadku" prowadzenie ZI i nie byłam jeszcze na żadnym szkoleniu z zakresu przemocy
Bunia
Praktykant
Od: 10 kwie 2014, 13:30
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2014, 14:39

założyć jedną niebieska kartę a działaniami objąć wszystkie osoby dotknięte przemocą
Kalinka

Napisano: 10 kwie 2014, 14:43

Ale w nk-a nie ma miejsca na wyszczególnienie innych ofiar, każdy ma swoje odczucia i wtedy wszystkich zapraszać na grupę w celu wypełniania nk- c i d?
Bunia
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 12:14

Czy ktoś się jeszcze wypowie?
zakładamy 1 nk na całą rodzinę czy na kazdego członka (który czuje się ofiarą ) oddszielną nk?
Bunia
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 20:20

ta weź na 1 karcie - jeśli w tym samym czasie i miejscu
1. zgłaszająca matka - czyli dane tej osoby w cz.I No zobacz - Ile by ich nie było- znaczy tychże ofiar - to jedna z nich jest zgłaszającą ( czyli robi drrrrr halo tu Policja?)
2 . w części IV- Formy przemocy wobec kogo : dorosłych ( tu wpisz matkę) i zaznacz formy przemocy -a w drugiej rubryce, obok - gdzie pytanie o dzieci ( dopisz dorosłe) i także zaznacz formy przemocy wobec nich
3. w cz.II pt. Problem jaki zgłasza osoba dotknieta ..przemoc wobec pozostałych członków rodziny tj dzieci...ble , ble..
emilka 14

Napisano: 26 sty 2015, 16:37

Mieliśmy kontrolę. W tej kwestii, o której pisaliśmy powyżej: jeżeli w 1 rodzinie kilka osób jest ofiarami przemocy to zakłada się tyle NK ile tych osób, potem tyle samo nk-C i tyle samo NK-D bo z każdą osobą sprawca mógł być w innej relacji i inną przemoc stosować. My zrobiliśmy tak jak pisaliśmy powyżej, czyli 1 NK a,c d tylko z opisami co wobec kogo. A kontrola uznała, ze powinno być wszystko oddzielnie. No ale znając życie to co kontrola to inne zdanie w tym temacie...
Bunia
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 17:32

Zaprosić paniusie z kontroli do grupy roboczej.Będą wtedy inaczej śpiewać.
t.franek

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x