o co chodzi z tymi 3 dniami - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 10 kwie 2014, 16:53

Mam pytanie przewodniczący ma 3 dni na przekazanie do zi niebieskiej karty czy to oznacza że w ciągu tych trzech dni należy zwołać zi i powołać grupę , jak robicie ??
jjj

Napisano: 10 kwie 2014, 21:10

U nas przewodniczący ma upoważnienie członków ZI i sam powołuje grupę roboczą
Ana85

Napisano: 11 kwie 2014, 12:43

czy można wzór takiego upoważnienia ? czy w związku z tym nie organizujecie spotkań zi po wpływie NK ?
jjj

Napisano: 11 kwie 2014, 14:51

członkowie ZI- nie mogą upoważnić przewodniczacego do zwoływania Grupy- to po pierwsze. Przewodniczący ZI może przekazać NK A Grupie ( bez udziału ZI) jeśli ta jest STAŁA.
Przewodniczący ZI ma 3 dni na poinformowanie ZI ( podmiotów) o wpłynięciu karty A. Formą jaką sobie ustalicie. ( pisemnie, tel, e- mail - z hasłem ..) Nie ma zapisu o terminie powołania GR.Rob- ale z uwagi na specyfikę problemu proponuje się aby zrobić to jak najszybciej. :evil:
emilka 14

Napisano: 11 kwie 2014, 14:57

U nas też przewodniczący ma upoważnienie i sam zwołuje grupy robocze inaczej to by nie było możliwe co tydzień powoływać posiedzenie ZI
agaw
Stażysta
Od: 22 mar 2010, 15:59
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 15:43

nigdzie nie jest zapisane że członkowie zI muszą osobiście się spotakć by powołać GR. Powiadamiasz ich pisemnie - odpowiadają ci pisemnie- powołując tym samym GR. Co oznacza, że przychylają się do wniosku o powołaniu GR.
Załatwiam to w ciągu 2 dni . :twisted:
emilka 14

Napisano: 11 kwie 2014, 16:42

Emilka widzę że wiesz o czym mówisz, niestety jestem w tym nowa i nie bardzo się orientuję powiedz mi gdzie ustala się formę poinformowania zespołu jakiś regulamin zespołu czy też zarządzenie. Jak była byś tak miła to napisała byś jak u ciebie wygląda procedura od wpłynięcia niebieskiej karty do zwołania gr
jjj

Napisano: 11 kwie 2014, 19:52

jjj
Będę miła jak diabli i napiszę ci w poniedziałek- ..jak do tej pory nie zdechnę oczywiście ...Akurat w owy poniedziałek mam posiedzenie zI - zamykanie NK..papiery będę miała zatem pod ręką. Korona mi może z głowy nie spadnie- nie? :twisted:
emilka14

Napisano: 11 kwie 2014, 20:42

Będę wdzięczna ;) i mam nadzieje ze przeżyjesz do poniedziałku :)
jjj

Napisano: 14 kwie 2014, 16:24

jjj- do tematu wracając...
1.wpływa NK- np. z Policji ( data wpływu)
2. Do NK - dopinam wniosek dotyczący powołania GR ( wypełnia os. wszczynająca procedurę) tu: proponowany skład GR - profesja.We wniosku krótka charakterystyka problemu na podstawie karty A.
3. W tym samym dniu ewentualnie nazajutrz powiadamiam podmioty ( członków ZI) o wpłynięciu NK- formą pisemną ( fax - podaję tylko inicjały rodziny + wniosek) i zapraszam na spotkanie ( data) celem zaopiniowania wniosku . ładnie dopisuję iż dodatkowo mają możliwość zapoznania się z kartą A-oryginał ( w przypadku niemożności stawienia się, piszę dalej ) proszę o ustosunkowanie się pisemne do propozycji powołania Gr w składzie j/w. Mają jeden dzień na odpisanie.
4. Zawsze się zgadzają z wnioskiem co do powołania Gr, jej składu i przysyłają informację zwrotną.(
5. Wypełniam protokół powołania GR przez ZI w oparciu o przesłane dokumenty od nich- i mam Grupę Roboczą powołaną.

Protokół podpisuje mi ostatecznie przewodniczący - i kilku członków zI- których mam na miejscu. Wystarczy symboliczne kilka podpisów. A jak mi się nie chce iść do nich , uzupełniają podpisy na kwartalnym.
Mam zarządzenie - które reguluje sposób funkcjonowania ZI-i regulamin GR

ps. kto był w Warszawie ostatnio na szkoleniu z Wroną - ten wie że rozwiązań jest masa.
emilka14

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x