pomocy, w wypełnianiu dokumentacji - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 kwie 2014, 21:08

Zaczęłam pracę w zespole interdyscyplinarnym, jestem prac. socj. wypełniam wszystko po spotkaniach. Jest tego bardzo dużo, karty, protokoły, notatki... itd.... Pomoże ktoś w kwestii następującej:
W trakcie posiedzenia postanawia się, że członkowie grupy podejmą następujące działania - co tutaj należy wpisywać tak dla przykładu, głównie mam rodziny z problemem alkoholowym, mąż sprawca, nieletnie dzieci, może jakieś podpowiedzi, bardzo proszę o wyrozumiałość.
~Ania

Napisano: 01 kwie 2014, 22:39

Zerknij jak to robili poprzednicy zanim to badziewie odziedziczyłaś.
~franek

Napisano: 01 kwie 2014, 22:50

Ania

np.
- skierowanie wniosku do GKRPA ( wiadomo podjecie diagnozy i leczenia) tu: KRPA lub ODP ( zmotywowana wcześniej)
- motywowanie osoby OSP- do np.poradni terapeutycznej ( tu: OPS, KRPA)
- motywowanie/zaproponowanie ODP- pomocy psychologicznej ( tu OPS)
- obserwacja funkcjonalna dzieci ( nieletnich) na czas pobytu w szkole np. udzielenie pomocy psychologiczno -pedagogicznej, pobyt w świetlicy, itp. ( tu: Oświata)
- udzielenie poradnictwa prawnego w kwestii ..( tu OPS, PIK)
- zdiagnozowanie sytuacji mat- bytowej rodziny - pod kątem udzielenia pomocy finansowej dla ODP- ( tu. OPS)
- monitoring posesyjny środowiska pod kątem bezpieczeństwa domowników ( tu: Policja)

ps, Wpisuj w Protokół działania realne - takie z których się wywiążecie- ( jeśli jest to możliwe) , tak by później tego nie odkręcać.

My mamy inaczej . Mamy psychologa, Asystenta rodziny, członka GKRPA, terapeutę, pedagoga - w kadrze OPS , dochodzi podmiot zew, Oświaty i Policji. Więc zadań jest więcej- nawet jeśli charakter problemu rodziny jest identyczny jak Twój. Ale mniej nie oznacza gorzej;) Tak?
~emilka

Napisano: 01 kwie 2014, 23:19

ZI to spycholodzy
~wania

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x