Indywidualny plan pomocy
Indywidualny plan pomocy
Hej witam Was wszystkim . Mam bardzo wielką prośbę. Od wczoraj jestem sekretarzem Zespołu i po prostu tragedia w dokumentach. Bardzo goroąco Was proszę czy możecie mnie wspomóc indywidulanem planem pomocy? Jak on dokłądnie ma wyglądać bo to co mam tu to aż włosy mi się jeżą na głowie. Prosze wspomóżcie mnie?
Re: Indywidualny plan pomocy
A powiedz mi czy ty będąc sekretarzem jesteś na każdej grupie roboczej cz ktoś inny wypełnia NK c i nastepne
A powiedz mi czy ty będąc sekretarzem jesteś na każdej grupie roboczej cz ktoś inny wypełnia NK c i nastepne
Karte C i D wypełnia ta instytucja od którego wpłynęła karta , np od KPP to dzielnicowy, ja jestem sekretarzem i jestem na każdym posiedzeniu ZI lub GR
Beata ja się z Tobą nie zgodzam że część C i D wypełnia ta instytucja od którego wpłynęła karta przeczytaj Rozporządzenie w Sprawie procedury Niebieskiej Karty
ofiary nie wyzywasz, wiec może wypełnić ją pracownik socjalny motywując jednocześnie do działań wspierających, sprawcę wzywasz na grupę lub Zespół i wtedy zbieracie potrzebne informacje.
kiedy weryfikacje planu i tak ogólnie- co w tej rubryce zazwyczaj piszecie?
zgodnie z rozporzadzeniem w sprawie NK ( § 8 ust. 2) Na posiedzeniu członkowie zespołu interdyscyplinarnego lub grupy roboczej w obecności zaproszonej osoby, co do której istnieje podejrzenie, że jest dotknięta przemocą w rodzinie, dokonują analizy sytuacji rodziny i wypełniają formularz \"Niebieska Karta - C\".
Tak więc niekoniecznie załacznik C wypełnia instytucja zakładająca kartę.
Tak więc niekoniecznie załacznik C wypełnia instytucja zakładająca kartę.
Oprócz Indywidualny plan pomocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Spotkanie grupy
upowaznienie
gr. rob. i pedagog
kontrole
nk
co zrobić ze starymi NK
skład grupy roboczej
wezwanie
NIEBIESKA KARTA CZESC C
w jakim czasie GR
Komu niebieska Karta
???----???