wezwanie

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~mariusz

wezwanie

Post autor: ~mariusz »

Witam
Potrzebuję pomocy!!! wzór wezwania sprawcy przemocy na posiedzenie zespołu interdyscyplinarnego.
Z góry dziękuje ;)
mój mail: [email protected]
~mariusz

Re: wezwanie

nikt mi nic nie podpowie?
~magi

Post autor: ~magi »

Mniej więcej tak: ZI ds Przeciwdz. Przem. w rodzin ie wzywa Pana/ią........... do Ośrodka Pomocy Społ., ul. .................. , w godz ........, pokój nr....w związku z podejrzeniem stosowania przez Pana/ią przemocy w rodzinie.
Pouczenie: W przypadku niezgłoszenia sie w wyznaczonym terminie, mimo doręczonego wezwania zostanie złożone zawiadomienie o ewentualnie popełnionym przestępstwie zgodnie z dyspozycją Art.304 k.p.k.§1 i §2.
Ja jeszcze zacytowałam te art.w skrócie Powodzenia:)
~mariusz

Serdeczne dzięki ;)
~Jerry

Post autor: ~Jerry »

magi, doprawdy mistrzostwo świata w głupocie! Bez urazy.
Wezwanie na ZI cz GR nie ma żadnej mocy wykonawczej. Zaproszony może przyjść lub nie. Nie ma żadnych konsekwencji.
Ty zamiast dawać pouczenie o art. 304 kpk sam się do niego stosuj, bo jeśli masz niezbite dowody na popełnienie przez sprawcę przemocy przestępstwa ściganego z urzędu musisz niezwłocznie powiadomić organy ścigania, a nie straszyć kogoś nimi czy zapowiadać, że to uczynisz.
Nie zawiadomisz organów ścigania to sam popełniasz przestępstwo urzędnicze poprzez zaniechanie.
Ale jaja!
Co wy jeszcze wymyślicie? Totalna wolna amerykanka w tym porąbanym kraju!
~gość

Post autor: ~gość »

Przecież magi nie pisze, że jest sprawcą tylko osobą podejrzewaną o stosowanie przemocy!!! i uważam, że super jest ten zasis, bo choć nie ma mocy prawnej-o czym magi wie-to działa (sama sprawdziłam).
~Jerry

Tu nie chodzi o grę słów: sprawca czy osoba podejrzewana o stosowanie przemocy.
Jeśli uważasz, że magi dobrze robi to twoja sprawa. Mnie już coraz mniej dziwi fakt, że eksperymentom nie ma końca.

PS. Może zamiast cytować art. 304 kpk napisz od razu, że w przypadku niestawiennictwa osoba podejrzewana o stosowanie przemocy zostanie skazana na zakucie w dyby lub batożenie pod pręgieżem.
~lol

Post autor: ~lol »

Jerry - rozumiem że Ty KAŻDĄ sprawę wysyłasz do prokuratury? o wielki sprawiedliwy i najmądrzejszy?

Ale jaja!
~Jerry

No lol, jak ty mnie masz za takiego matoła to dzięki.
Tylko widzisz, jest pewien szkopuł: ja prawem zajmuję się od 26 lat i je znam.
W przeciwieństwie do ciebie....
~anna

Post autor: ~anna »

To pomóż nam Jerry - większość z nas poprostu nie do końca wie jak sobie z tą całą procedurą poradzić.
Może zamiast wyśmiewać (nawet jeśli w Twojej ocenie głupie) wypowiedzi - podpowiedz rozwiązania (tylko takie, które możemy w aktualnym stanie prawnym zastosować) :)
Ciągła krytyka ustawy, rozporządzenia i działalności ZI niczego nie wnosi - i tak musimy (a częśc z nas chce) w miarę skutecznie funkcjonować w tych zespołach.
ODPOWIEDZ