Indywidualny program wychodzenia z bezdomności - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 20 cze 2011, 18:25

Czy jak zawieracie indywidualny program wychodzenia z bezdomności, to opłacacie również ubezpieczenie zdrowotne, czy też osoba ma być zarejestrowana w Urzędzie Pracy?
~iti

Napisano: 24 cze 2011, 10:56

opłacamy jeśli osoba nie jest zarejestrowana w UP i nie ma ubezpieczenia zdrowotnego
~MAGDA11

Napisano: 08 sie 2011, 17:01

Powinna zarejestrować się w PUP w najbliższym możliwym terminie, o ile jest gotowa w sensie zdrowotnym do podjęcia pracy. Natomiast jeżeli do tego czasu potrzebuje leczenia, opłacamy jej składkę. Uwaga: nie można potwierdzić w tym czasie prawa do świadczeń zdrowotnych na 90 dni, ponieważ osoba objęta IPWzB ma obowiązek zgłoszenia przez OPS do ubezpieczenia.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2011, 15:06

jeżli można prosic o pomoc , to zawieracie w indywidualnym porgramie? oprócz poszukiwania pracy, złożenia wnisoku o przydział mieszkania? jak długo u was bezdomny korzysta ze schroniska? bo u was niektórzy są wieloletni?
~ela

Napisano: 09 wrz 2011, 12:46

to bzdura,nie ma programu żadnego! ja jestem bezdomny od 93roku,państwo olewa takich jak ja,nie mam szans na zadne swoje lokum...no chyba ze sobiekupie.W 1995 roku złożyłem podanie o lokal,nie udzielałem sie przez rok 2lata,zadnego pisma ani informacji mi nie wysłali tylko centralnie mnie wykreślili z listy oczekujących.....syf ten cały MOPS i basta! kto żyw niech ucieka z tego kraju........Brak meldunku powoduje brak w znalezieniu normalnej pracy,tylko ze ja sie nie poddaje,na dzień dzisiejszy dogłębnie szlifuje jezyk niemiecki i chce na stałe osiąść w szwajcarii..........Polska mi nic nie dała! i nic nie da,jedynie okradła!!!!!!!!mieszkanie zabrała podstępem kiedy miałem 19 lat,dziś na wolnym rynku gdybym sprzedał to kwota 150tyś minimum,jest gorzej niż za komuny! jest coraz wiecej biednych,żarcie coraz droższe coraz niższe zarobki! a pały bogate coraz bogatsze.........na szafot!
~krzysiek

Napisano: 09 wrz 2011, 17:31

krzysztofie bez nerw, masz prawo sie oburzać z uwagi, że mając 19 lat odebrano ci mieszkanie i nikt ci nie pomógł. MOPS nie decyduje o mieszkaniach i nigdy nie decydował komu je przyznać. czasy się zmieniły, sporo wytrwałych oso bezdomnych otrzymuje lokale socjalne. jest wiele stowarzyszen w których możesz znaleźć wsparcie, pozwól sobie podać dłon, życzę więcej wytrwałości
~Bebe

Napisano: 17 gru 2011, 12:10

inicjatywa poprawy warunków też należy do bezdomnego:
https://www.dailymotion.com/video/xhgxqv ... ge-under-2
~MAGDA11

Napisano: 05 wrz 2012, 18:35

niestety dopisuję się do Krzyśka mimo mam 21 lata 2 synow 2i 8 lat od dziecka bylam bita teraz psychicznie mnie rodzina gnębi nie mamy z dziecmi meldunku i od 8 lat ponieiweraja nami wyrzucaja i przyjmuja jak psy jakies zapchlone staram sie pracuje dorywczo wywalczylam wniosek o mieszkanie rok temu chodzilam na grupe wsparcia dla ofiar zalatwilam sobie miejsce w w osrodku interwencji kryzysowej a z mopsu tylko dobre slowo dostaje i tyle kase chca mi dawac jak ja jej nie potrzebuje mam co jesc tylko nie mam domu a o program wychodzenia z bezdomnosci walcze od 3 lat tezi nikt nic nie chce zrobic bo mowia ze sie nie znaja
i jaka tu logika jestem z warszawy i moge na dworzec pojsc bo slicznie wyremontowany tylko co z dziecmi oddac jak oni mnie kiedys zero sensu zero pomocy
pozdrawiam wszystkich sensownych pracownikow socjalnych ktozy sie tu udzielaja i realnie pomagaja albo chociaz sie staraja znalesc wyjscie z sytuacji a nie tylko jak tu splawic
~PAULINA

Napisano: 05 wrz 2012, 18:57

jesli ktos z was mi powie do kogo i jak (najlepiej jakis urzedowy wzor wniosku) skierowac prosbe o ten program to bedze wdzieczna bo na razie to nawet w wywiadach moja socjalna pani mi nie chce wspomniec ze ja chce taki program a chyba sie kwalifikuje od dawna a teraz to juz napewno; brak meldunku, od jutra bedzie,my mieszkac z dziecmi w centrum interwencji kryzysowej .
chyba i tak odwalilam wiekszosc roboty tulko niestety jestem na skraju mozliwosci, przeszlam juz kilkanascie zalaman nerwowych i w koncu wyladuje w jakims szpitalu psychiatrycznym i tyle...
Błagam o POMOC!!!!!!!!!!!
~PAULINA

Napisano: 05 wrz 2012, 18:58

a i oczywiscie mam 32 lata nie 21 z nerwow chyba zle kliknelam
~PAULINA

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem