informacja o zmianie warunków pracy 2 styczeń

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Damian

Re: informacja o zmianie warunków pracy 2 styczeń

Post autor: ~Damian »

nie kumplostwo o którym ty myślisz, można wymagać i być kumplem a za to ma się szacunek. tak jak pisałem miałem wielu fantastycznych kolegów z którymi tworzyliśmy zespół, dzieciaki to czuły i wcale nie odcinają się od twoich biduli, bo mój taki nie był dlatego utrzymują ze mną kontakt.
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

No właśnie Spartanie \"na swoim podwórku\". Nie interesują mnie problemy KP, tak jak KP nie interesowało się problemami KN. Teraz rząd dobiera się do pracowników socjalnych i też nie mam zamiaru wesprzeć ich protestów, bo oni nie wsparli Nas - KN. Wszyscy w głębi ducha cieszyli się z zabrania KN (dyrektorzy bo teraz nie będzie \"świętych krów\", będą mogli zwalniać i zatrudniać na dowolnych zasadach, pracownicy KP bo będzie \"sprawiedliwie\", pracownicy socjalni bo nie wypada żeby \"specjalista\" zarabiał 3x mniej niż \"jakiś wychowawca\", samorządy bo taniej itd...). Ty Spartanie też się cieszysz, bo jak widzę, liczysz na wsparcie tych co stracili na przejściu z KN.
Co do walki, to masz typowo polskie podejście - \"nie liczy się wynik, ale to że się staraliśmy i pięknie było\" - \"styropian\", \"szabelka\", \"piękna i chwalebna śmierć\". Dlatego nie popieram i nie angażuję się w działania z góry skazane na porażkę jak i nie oglądam meczów polskiej reprezentacji.
~Bea

Post autor: ~Bea »

u nas kn pensje od stycznia niższe, a kp nie dostanie nic i już 2 osoby z kp dostały wypowiedzenia
cieszyliście się z upadku kn i figę macie - tylko mielić językami za plecami umiecie
~etatysta

Ciekawe co zrobią dyrektorzy jak powiaty zaczną łączyć centra (co oczywiste, nieuniknione i jest tylko kwestią czasu po zakończeniu etapu przekształceń). Przecież wiadomo, że wcześniej czy później będzie 1 centrum w powiecie (a dyrektorem znajomy królika ;). Zrobią swoje a potem... zostaną wychowawcami koordynatorami za1800 brutto + dodatek? ;) Pedagogów, psychologów, pracowników socjalnych i administracji też nie będzie tyle potrzeba co teraz.
Bo trzeba myśleć perspektywicznie:
\"Premier w trakcie objazdu kraju odwiedza przedszkole:
- Ile wynosi dzienna stawka żywieniowa? - pyta
- 15 zł
- Za dużo - proszę obniżyć do 7
Następnie odwiedza więzienie:
- Ile wynosi dzienna stawka żywieniowa?
- 40 zł
- Za mało - proszę podwyższyć do 80
Minister obok nie wytrzymał i potem się go pyta: Słuchaj, jaka w tym logika, że zabierasz dzieciom, a dajesz więźniom?
- A ty myślisz, że jak nas stąd zdejmą to do przedszkola poślą?\"

:)
~Damian

Post autor: ~Damian »

Z tego co wiem są centra już w Polsce i funkcjonują, a Dyrektor to funkcja którą się ma albo nie ma w związku z tym co mają zrobić, narzekać, marudzić, rozpisywać się na forum o krzywdzie społecznej, świadomi biorą rzeczywistość tak jak jest.
Ja osobiści każdego dnia liczę się z tym że ktoś mi kiedyś podziękuje, lecz nie jest to powodem aby zaprzestać działań mających na celu jak najlepsze funkcjonowanie domu który obecnie prowadzę.
a gdy nastąpi taki dzień w którym podziękują mi za dotychczasową pracę, uzupełnię CV i rozniosę w kilka miejsc szukając dalszego sposobu na finansowania mojego dotychczasowego życia.
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

ów pracy 2 styczeń

Post autor: ~Kasia »

A ja się zgadzam z Tobą etatysto w całej rozciągłości. Większość KP u nas tylko knuła i narzekała do dyrekcji, jaka to niesprawiedliwość, że pracują tak dużo a zarabiają tak mało. Nie wspomnę o tym, że spora część z nich swoich obowiązków nie wypełnia należycie, bo nie ma czasu iść z dzieciakiem na zakupy, albo do szkoły, bo inna praca, żeby dorobić, albo zmęczeni tyloma godzinami. I też nie mam zamiaru nikogo wspierać, bo nas z KN nikt nigdy nie wsparł, mimo że wielokrotnie zwracaliśmy się do dyrekcji o podwyżki dla KP. Tyle w temacie.
Kasia
~Alicja

Post autor: ~Alicja »

Niebawem Kasiu bo za już za 2 miesiące przekonamy się jak to jest pracować 40 godzin i czy też będziemy zmęczeni.
~kn

Post autor: ~kn »

tacy młodzi ludzie z kp zmęczeni ?!w waszym wieku pracowałem na 2 etaty ,a nocami na balety chodziłem,
~Wojtek

Post autor: ~Wojtek »

Witam,
teraz mamy nieco słabsze pokolenia - słabszy \"materiał ludzki\" ;)
Pozdr.
~etatysta

\"Już nie mogę. Jestem skrajnie zmęczony, a przecież jest dopiero rano...\" (Dzień świra ;)
Ciekawe czy to kwestia \"materiału\", czy też warunków w jakich pracuje? Jak są duże przeciążenia, to nawet skrzydło w Tupolewie nie wytrzyma, a co dopiero takie \"świeże mięso\" ;)
ODPOWIEDZ