INFORMACJA US

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
mbrrr

Re: INFORMACJA US

Post autor: mbrrr »

Jak się okazuje, już ta inform. jest nieaktualna teraz wysyła sie zgodnie z par.7 rozp. MF
majka131
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: majka131 »

ale jak nieaktualna? zmienilo sie rozp? zgodnie z par 7 rozp Mf z maja 201 4 przeciez sie wysyla?
ja pytam tylko czy do tej informacji dopisujecie to ze należnoscie te nie podlegaja przedawnieniu
mbrrr

Ale ja odpowiadam nie do Cb majka, uprzedzam że ta info. ktora przed chwila wkleiłam jest nieaktualna żeby ludzie jej nie brali pod uwagę
majka131
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

aha rozumiem :)

moja jest taka:

"Informacja do tytułu wykonawczego znak: FA.TW.534.1.2015 z dnia 05.02.2015 r. dot. dłużnika alimentacyjnego: ............... za okres świadczeniowy 2013/2014.

Zgodnie z § 7 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014 r. Poz. 656) informuję, że:
• właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono według miejsca zamieszkania zobowiązanego,
• nie są znane wierzycielowi składniki majątkowe zobowiązanego, w tym znajdujące się na terytorium państwa członkowskiego lub państwa trzeciego,
• nie wysłano przez centralne biuro łącznikowe wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie, o którym mowa w ustawie z dnia 11 października 2013 r. o wzajemnej pomocy przy dochodzenia podatków, należności celnych i innych należności pieniężnych (Dz. U. 2013 Poz. 1289), do państwa członkowskiego lub trzeciego oraz numerów wniosków organu wnioskującego i organu współpracującego zawartych w numerze referencyjnym tego wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie,
• nie była wcześniej prowadzona egzekucja administracyjna względem należności określonej w tytule wykonawczym."

i zastanawiam sie czy dopisac to co wyżej napisałam...? Czy ktos ma podobnie?
majka131
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

czy moze to jest niepotrzebne?
mbrrr

majka a co jeszcze wysyłasz do US oprocz 2 egzempl. Tw i info?
majka131
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ja mam zamiar (bo dopiero zaczynam robic TW) wysłac TW, odpis i informacje - tak słyszałam. Z czego odpis jest dla dłuznika ? Też sie własnie zastanawiam, fajnie by było gdyby ktos doradził. :)
majka131
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Jeżeli źle myślę to prosze niech mnie ktos poprawi...
mbrrr

Ja pracuje na TT i odpis Tw mam w programie, odezwę się jutro jakby co, teraz koncze prace
Awatar użytkownika
mała mii
Podinspektor
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
Kontakt:

Post autor: mała mii »

majka131 pisze:ja mam zamiar (bo dopiero zaczynam robic TW) wysłac TW, odpis i informacje - tak słyszałam. Z czego odpis jest dla dłuznika ? Też sie własnie zastanawiam, fajnie by było gdyby ktos doradził. :)
Tw + odpis tytułu + info do US
u mnie wyglada ono tak :

Urząd Skar­bo­wy w............

Na pod­sta­wie 7 ust. 1 pkt. 1-4 Roz­po­rzą­dze­nia Mi­ni­stra Fi­nan­sów z dnia 20 maja 2014 r. w spra­wie trybu po­stę­po­wa­nia wie­rzy­cie­li na­leż­no­ści pie­nięż­nych przy po­dej­mo­wa­niu czyn­no­ści zmie­rza­ją­cych do za­sto­so­wa­nia środ­ków eg­ze­ku­cyj­nych (Dz. U. z 2014 r., poz. 656) Ośro­dek Po­mo­cy Spo­łecz­nej w ......... w za­łą­cze­niu prze­sy­ła ty­tu­ły wy­ko­naw­cze znak :

TW......... z dnia............ na kwotę 9080 zł, 00 gr - zwrot wy­pła­co­nych świad­czeń ali­men­ta­cyj­nych za okres od 2013-10-01 do 2014-09-30

w celu wsz­czę­cia eg­ze­ku­cji ad­mi­ni­stra­cyj­nej prze­ciw­ko zo­bo­wią­za­ne­mu:

Panu/i .........., PESEL: ..........
zam. .................

Jed­no­cze­śnie in­for­mu­ję, że:

- wie­rzy­ciel nie dys­po­nu­je wie­dzą o skład­ni­kach ma­jąt­ko­wych zo­bo­wią­za­ne­go,
- wła­ści­wość miej­sco­wą or­ga­nu eg­ze­ku­cyj­ne­go usta­lo­no na pod­sta­wie ad­re­su za­miesz­ka­nia zo­bo­wią­za­ne­go,
- na na­leż­no­ści wy­mie­nio­ne w w/w ty­tu­łach wy­ko­naw­czych nie była pro­wa­dzo­na wcze­śniej eg­ze­ku­cja ad­mi­ni­stra­cyj­na.

Bur­mistrz............prze­ka­zał do re­ali­za­cji za­da­nia wy­ni­ka­ją­ce z usta­wy z dnia 7 wrze­śnia 2007 r. o po­mo­cy oso­bom upraw­nio­nym do ali­men­tów (tekst jed­no­li­ty Dz. U. z 2012 r., poz. 1228 z późn. zm.), w związ­ku z po­wyż­szym wszel­ką ko­re­spon­den­cję do­ty­czą­cą po­stę­po­wa­nia eg­ze­ku­cyj­ne­go pro­si­my kie­ro­wać do pod­mio­tu re­ali­zu­ją­ce­go, tj.
Ośro­dek Po­mo­cy Spo­łecz­nej w .........
..............

Otrzy­mu­ją

ad­re­sat
a/a
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
ODPOWIEDZ