INFORMACJA US
Re: INFORMACJA US
Jak się okazuje, już ta inform. jest nieaktualna teraz wysyła sie zgodnie z par.7 rozp. MF
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale jak nieaktualna? zmienilo sie rozp? zgodnie z par 7 rozp Mf z maja 201 4 przeciez sie wysyla?
ja pytam tylko czy do tej informacji dopisujecie to ze należnoscie te nie podlegaja przedawnieniu
ja pytam tylko czy do tej informacji dopisujecie to ze należnoscie te nie podlegaja przedawnieniu
Ale ja odpowiadam nie do Cb majka, uprzedzam że ta info. ktora przed chwila wkleiłam jest nieaktualna żeby ludzie jej nie brali pod uwagę
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
aha rozumiem
moja jest taka:
"Informacja do tytułu wykonawczego znak: FA.TW.534.1.2015 z dnia 05.02.2015 r. dot. dłużnika alimentacyjnego: ............... za okres świadczeniowy 2013/2014.
Zgodnie z § 7 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014 r. Poz. 656) informuję, że:
• właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono według miejsca zamieszkania zobowiązanego,
• nie są znane wierzycielowi składniki majątkowe zobowiązanego, w tym znajdujące się na terytorium państwa członkowskiego lub państwa trzeciego,
• nie wysłano przez centralne biuro łącznikowe wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie, o którym mowa w ustawie z dnia 11 października 2013 r. o wzajemnej pomocy przy dochodzenia podatków, należności celnych i innych należności pieniężnych (Dz. U. 2013 Poz. 1289), do państwa członkowskiego lub trzeciego oraz numerów wniosków organu wnioskującego i organu współpracującego zawartych w numerze referencyjnym tego wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie,
• nie była wcześniej prowadzona egzekucja administracyjna względem należności określonej w tytule wykonawczym."
i zastanawiam sie czy dopisac to co wyżej napisałam...? Czy ktos ma podobnie?

moja jest taka:
"Informacja do tytułu wykonawczego znak: FA.TW.534.1.2015 z dnia 05.02.2015 r. dot. dłużnika alimentacyjnego: ............... za okres świadczeniowy 2013/2014.
Zgodnie z § 7 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014 r. Poz. 656) informuję, że:
• właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono według miejsca zamieszkania zobowiązanego,
• nie są znane wierzycielowi składniki majątkowe zobowiązanego, w tym znajdujące się na terytorium państwa członkowskiego lub państwa trzeciego,
• nie wysłano przez centralne biuro łącznikowe wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie, o którym mowa w ustawie z dnia 11 października 2013 r. o wzajemnej pomocy przy dochodzenia podatków, należności celnych i innych należności pieniężnych (Dz. U. 2013 Poz. 1289), do państwa członkowskiego lub trzeciego oraz numerów wniosków organu wnioskującego i organu współpracującego zawartych w numerze referencyjnym tego wniosku o udzielenie informacji lub powiadomienie,
• nie była wcześniej prowadzona egzekucja administracyjna względem należności określonej w tytule wykonawczym."
i zastanawiam sie czy dopisac to co wyżej napisałam...? Czy ktos ma podobnie?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czy moze to jest niepotrzebne?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja mam zamiar (bo dopiero zaczynam robic TW) wysłac TW, odpis i informacje - tak słyszałam. Z czego odpis jest dla dłuznika ? Też sie własnie zastanawiam, fajnie by było gdyby ktos doradził. 

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeżeli źle myślę to prosze niech mnie ktos poprawi...
Ja pracuje na TT i odpis Tw mam w programie, odezwę się jutro jakby co, teraz koncze prace
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
Tw + odpis tytułu + info do USmajka131 pisze:ja mam zamiar (bo dopiero zaczynam robic TW) wysłac TW, odpis i informacje - tak słyszałam. Z czego odpis jest dla dłuznika ? Też sie własnie zastanawiam, fajnie by było gdyby ktos doradził.
u mnie wyglada ono tak :
Urząd Skarbowy w............
Na podstawie 7 ust. 1 pkt. 1-4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. z 2014 r., poz. 656) Ośrodek Pomocy Społecznej w ......... w załączeniu przesyła tytuły wykonawcze znak :
TW......... z dnia............ na kwotę 9080 zł, 00 gr - zwrot wypłaconych świadczeń alimentacyjnych za okres od 2013-10-01 do 2014-09-30
w celu wszczęcia egzekucji administracyjnej przeciwko zobowiązanemu:
Panu/i .........., PESEL: ..........
zam. .................
Jednocześnie informuję, że:
- wierzyciel nie dysponuje wiedzą o składnikach majątkowych zobowiązanego,
- właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono na podstawie adresu zamieszkania zobowiązanego,
- na należności wymienione w w/w tytułach wykonawczych nie była prowadzona wcześniej egzekucja administracyjna.
Burmistrz............przekazał do realizacji zadania wynikające z ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2012 r., poz. 1228 z późn. zm.), w związku z powyższym wszelką korespondencję dotyczącą postępowania egzekucyjnego prosimy kierować do podmiotu realizującego, tj.
Ośrodek Pomocy Społecznej w .........
..............
Otrzymują
adresat
a/a
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
Oprócz INFORMACJA US - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Nie ma 6 miesięcy
wznowienie postępowania
PIT 8C
za granicą
Od kiedy zmiana
ile do zwrotu
znany adres dłużnika
czy wystawiam upomnienie?
jaka procedura
pomocy
przyznanie świadczenie aliment
SKO -przekazany wniosek-pilnie proszę