Witam. Mam taką sytuację... Zadzwoniła Pani z pytaniem, jak ma złożyć wniosek na nowy okres świadczeniowy, gdy na jedno z dzieci pobiera świadczenie z Warszawy, bo tam kiedyś mieszkała, na drugie z naszego ops, bo dziecko urodziło się niedawno, gdy już mieszkała na terenie naszej gminy(nie ja wydawałam decyzję - jestem tu od niedawna). Miała też ustaloną koordynację. Potwierdziła, że mąż dalej przebywa za granicą. Powiedziałam, żeby złożyła wniosek na oboje dzieci u nas. Dziś wpłynął jej wniosek elektroniczny, w którym widnieje adres zamieszkania w innej gminie i zaznaczona opcja, że żaden członek rodziny nie przebywa za granicą. Jak z nią postąpić? Odesłać od razu do organu właściwego biorąc pod uwagę adres? Nie kontaktowałam się jeszcze z wnioskodawczynią, bo nie bardzo wiem, co jej powiedzieć w razie gdyby oznajmiła, że adres wpisała przez pomyłkę. Czy w razie czego może poprosić o wycofanie wniosku i złożyć nowy z właściwym adresem i opcją przebywania za granicą? Jak wtedy postąpić z tym obecnym wnioskiem? Jak już wcześniej wspomniałam, jestem nowym pracownikiem i wszystko dla mnie jest nowością a nie mam kogo się poradzić. W Was nadzieja.