opieka naprzemienna ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 04 maja 2021, 13:26

Witam. Mam dylemat. Pan dotychczas składał wniosek o 500 + na dzieci . Nie był po rozwodzie, miał zasądzone alimenty od żony9 Ugoda sądowa) i dzieci miały miejsce zamieszkania przy nim . W praktyce było to tak ze pół na pół dzieci byli u matki i ojca. Ale teraz jest sytuacja taka, ze Pan złożył wniosek na dzieci na nowy okres zasiłkowy , wiem że już zapadł wyrok o rozwodzie i opieka naprzemienna zasądzona. Co teraz. jak Pan złożył apelacje i wyrok nie jest prawomocny. Złożył mi wniosek normalnie że jeszcze żonaty bo twierdzi że nie ma prawomocnego wyroku. I dzieci mieszkają z nim. Wiem że dzieci tak naprawdę przebywają trochę u ojca trochę u matki ale wyroku prawomocnego o opiece naprzemiennej nie mam. co zrobić w tej sytuacji? Jak podpowiedzieć matce dzieci żeby nie była stratna. apelacja może potrwać i rok. Czy trzymam się poprzedniego protokołu ugody i nadal wypłacam ojcu. A od chwili uprawomocnienia się nowego wyroku o opiece naprzemiennej robię zmiany. Stan faktyczny jest taki że dzieci są w porównywalnych okresach u obojga rodziców . Bez wyroku o opiece naprzemiennej nie mogę podzielić świadczenia wychowawczego.Podpowiedzcie proszę co robicie w takiej sytuacji. Z góry dziękuję
grosiki
Referent
Od: 10 maja 2017, 10:27
Zajmuję się: św

Napisano: 04 maja 2021, 14:58

Proszę powiedźcie jak robicie?
grosiki
Referent
Od: 10 maja 2017, 10:27
Zajmuję się: św

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU