Pani złożyła w maju wniosek na rodzinne, i chce odmowę decyzji , którą potrzebuje przedłożyć w Niemczech , gdzie pracuje jej mąż.Moje pytanie przez ile miesięcy podzielić dodatek z tytułu dojazdu do szkoły. Syn jest w w pierwszej klasie liceum i nadal będzie się uczył.
Ona chce decyzję odmowną od nas.
Wysłałam wniosek z dokumentami do Zielonej Góry.
Ona pracuje w Polsce i my jesteśmy władni w pierwszej kolejności do wypłaty świadczeń.
nigdy tego nie robie jeżeli zaznacza ze mąż pracuje za granicą pakuje dokumenty i wysyłam do WUW z zapytaniem czy zachodzi koordynacja a nie wydaje decyzję
julik5 pisze:Ona chce decyzję odmowną od nas.
Wysłałam wniosek z dokumentami do Zielonej Góry.
Ona pracuje w Polsce i my jesteśmy władni w pierwszej kolejności do wypłaty świadczeń.
ona to sobie moze chciec nawet jesli "my jestesmy wladnido wyplaty" nie nie jestesmy "wladni" do wydania decyzji...Decyzja w okresie kiedy zachodzi koordynacja, a tu ewidentnie zachodzi, nalezy do wojewody a twoja bylaby wydana z naruszeniem przepisow o wlasciwosci, czyli niewazna:)
Jak przyjdzie odpowiedź, że zachodzi koordynacja, to mam jej odmówić wydania decyzji.Ona twierdzi,że jeżeli będzie miała odmowną decyzję od nas to w Niemczech mąż dostanie kasę. Jest tego pewna i uparta.
Wojewoda na pewno wyda decyzję,że my jesteśmy władni do wydania decyzji.Ona wie ,że jej dochód przekroczy, ale i tak będzie chciała odmowną.
Dziękuję za zainteresowanie.