Czy są wśród Was Ośrodki, w których Dobry Start będą realizować pracownicy socjalni? Nie chodzi mi o podawanie miejscowości, tylko o rozeznanie, że w niektórych jednostkach wzięli pod uwagę taką możliwość, z uwagi na duże obciążenie pracowników 500+ i rodzinnych w tym okresie
byłabym w szoku gdyby jakiś kierownik kierownik dostrzegał takie rzeczy ...
ale może
u nas co prawda kujawsko pomorskie to nawet nie przeszło nikomu przez myśl ...
W życiu socjalni nie będą tego robić!!! Oni mają przypisaną ilość mieszkańców na głowę i nie można im dokładać obowiązków!
Nami oczywiście nikt się nie przejmuje! My możemy przerobić i tysiące....
u nas pracownicy socjalni jak mają sprawozdanie z tych swoich 20 tysiączków to w czwórkę siedzą, jeszcze do informatyka dzwonią bo i tak źle wprowadzą/wyliczą/ i tak po terminie wiecznie...
Umarliby jakby chociaż jeden wniosek z 300+ (albo inny nie ze swojej działki) musieli przyjąć...
Już sama nie wiem czy się "zarazili nieróbstwem i kombinatorstwem" od swoich podopiecznych czy taki mają "lajf stajl"
Normalnie czytam i jakbym swój OPS widział. Tak samo, tam nawet dziennik ustaw w programie zmienia im informatyk, a jak leci sprawko, to jest strefa zamknięta.
Są takie propozycje, ale ogólnie "ale okres urlopowy, z socjalnych ledwo kto jest, zastępują obecni po 2 osoby, ogrom pracy, własne obowiązki, bla bla".
u nas 500 plus sr w gops jest
i zawsze słyszę że tam tyle roboty jest wszystkie nowe zadania typu abi teraz rodo archiwum płatnik wprowadzanie przelewów i inne to nam się daje bo my nic nie robimy
nawet nie mam zamiaru iść i się pytać ... po co one tam budżet mają skromniutki siedzą we 3 plus kierownik a my jeden budżet 3 miliony drugi ponad 5 mln i ogólnie co my narzekamy, pracownicy socjalni to mają roboty
Nie pisze w rozporządzeniu, że mają to robić działy 500+ tylko że ma być to realizowane w jednostkach organizacyjnych realizujących 500+, są miasta, gdzie 500+ jest w ops, a rodzinne w urzędach i to jest do tego odniesienie