Ale ona jest aktywna zawodowo i dziecko z nią przebywa.Jaj bardzo zależy na kasie z Niemiec, Powiedziała, że Niemcy tylko na podstawie decyzji odmownej z Polski dadzą jej rodzinne.
no to dobrze to WUW niech sie martwi nie ty zrobisz jak uwazasz ale świadzcenia rodzinne mają obowiązek przekazywać wnioski do WUW jeżeli członek rodziny przebywa za granica i koniec u mnie kiedyś ludzie chcieli zebym wystawiała im zaświadzcenia że gdyby złożyli wniosek na rodzinne to by im sie nie należałolo bo dochód by im przekroczył i też miałam im takie wystawiać bo chcieli
a ja nie wiem czy dostali sprawy w ropsach leżały po 2 do 3 lat nie isteresuje mnie czy dostali czy nie mnie interesuje zeby przesłac wniosek teraz juz do wuw
julik5 wszyscy piszą, że sprawa ma iść do UW. Chcesz rób po swojemu, ale nie zdziw się jak za dwa lata (mniej lub więcej) wyjdzie ta sprawa i dostaniesz zapytanie z UW czy osoba ubiegała się o świadczenia. Odpiszesz im, że tak i wydałaś decyzję odmowną. Wygrzebanie się z tego będzie Cię kosztowało dużo czasu.
Dzięki ,poczekam na dalszy bieg sprawy,jak przyjdzie, bo jest niecierpliwa to ją odeślę do UW, niech się dowiaduje i dzwoni.
Jeszcze raz dziękuję.
pozdrawiam