jak można upoważnić pracownika
Re: jak można upoważnić pracownika
kierownik zarządzeniem ma upoważnienie od burmistrza a jak kierownik chce aby pracownik był upowazniony jak to zrobic
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
lepiej nie chciej upoważnienia bo będziesz musiała składać oświadczenie majątkowe
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a kierownik może ci dać um. zlecenie na to albo dodatek zadaniowy ale upoważnienia na twoim miejscu bym nie brała
to nie jest nieupoważnienie do wydawania decyzji tylko do wprowadzenia w programie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oświadczenie majątkowe składa osoba upoważniona do wydawania decyzji i najlepiej aby um upowaznił dyrektora lub kierownika natomiast pracowników do prowadzenia postępowania i przyznawania karty dużej rodziny które nie wymagają wydawania decyzji (nie trzeba więc składać oświadczenia)
kierownika upoważnia Wójt/ Burmistrz natomiast pracownika na wniosek kierownika
Ja mam upoważnienie od Wójta, ale to proces bezdecyzyjny, więc oświadczenia nie trzeba składać. Tym bardziej, że ewentualne decyzje i tak podpisze wójt, bo te podpisane przez nas z ops są nieważne z mocy prawa bo to nie jest zadanie pomocy społecznej z ustawy ops. DOBRZE MYŚLĘ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Masz napisane "Wójt może upoważnic....kierownika jedostki organizacyjnej badz pracownika.... na wniosek kierownika tej jedostki do realizacji zadań wynikających z ustawy"
A jednym z zdań jest wydawanie decyzji administracyjnej w przypadku odmowy przyznania karty
U nas jest tak Dyrektor dostał upoważnienie na wydawanie decyzji oraz realizacje zadań wynikających z ustawy o KDR
oraz wójt na wniosek burmistrza upoważnił mnie do przyznawania karty dużej rodziny oraz zadań wynikających z ustawy bez wydawania decyzji o odmowie przyznania KDR. W tym momencie nie ma problemu z oświadczeniem majątkowym
A jednym z zdań jest wydawanie decyzji administracyjnej w przypadku odmowy przyznania karty
U nas jest tak Dyrektor dostał upoważnienie na wydawanie decyzji oraz realizacje zadań wynikających z ustawy o KDR
oraz wójt na wniosek burmistrza upoważnił mnie do przyznawania karty dużej rodziny oraz zadań wynikających z ustawy bez wydawania decyzji o odmowie przyznania KDR. W tym momencie nie ma problemu z oświadczeniem majątkowym
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u nas kierownik ma upoważnienie a zadanie wpisał pracownikowi w zakres czynności i robi pracownik
Oprócz jak można upoważnić pracownika - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
przyznanie karty
sprawozdanie decyzje odmowne
ukończone 18 lat
różne miejsca zamieszkania
Małżeństwo - 1 wspólne dziecko
problem
błędne imie
Pilne!
decyzja a utrata uprawnień
błąd w nazwisku
błędnie zamówiona karta