jak myślicie czy mogę?

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
ania l

jak myślicie czy mogę?

Post autor: ania l »

czy mogę wziąć pod uwagę zaśw szkolne wydane we wrześniu 2013r? Jest taka sytuacja: wdowa wychowuje 3 dzieci, najstarszy uczęszczał do szkoły i już zdał egzaminy, ale na tym starym zaśw. jest ,że kończy naukę 31.08.2014r. Nowego zaśw. babka nie potrafi uzyskać, bo wakacje i czas urlopowy. Jeżeli nie wydam karty to rodzina w ogóle nie uzyska uprawnień do jej posiadania, a jak wydam dla najstarszego z data ważności do 31.08. to jeszcze matka i młodsze rodzeństwo skorzysta. Trochę mi jej żal, bo się tu rozkleja :| :(
ebk

Re: jak myślicie czy mogę?

Post autor: ebk »

Ja też miałam podobną sytuację i zaświadczenie w okresie wakacyjnym babka była w stanie mi przynieść. Poza tym zaświadczenie jest ważne miesiąc. Twoja sprawa jak się nie boisz to wydawaj na podstawie starego.
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: jak myślicie czy mogę?

Post autor: mkaz »

skseruj legitymację szkolną i wyjątkowo dołącz do akt, tam jest podbite do 30 września. Mój szef stoi na stanowisku, że jak zaświadczenie ze szkoły nie określa dokładnej daty (bo zdarzył się przypadek że na zaświadczeniu było: nauka kończy się w roku szkolnym 2014/15 to kazał przyjąć datę z legitymacji tj. 30.09.2014r. Jak dla mnie ok
ODPOWIEDZ