Jak ograniczyć liczbę bezprawnych egzekucji? - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lut 2015, 15:30

https://fakty.interia.pl/polska/news-kom ... Id,1601210
Gardzę tym zawodem. Dobrze że teraz dzięki mediom będą musieli zmienić swoje bandyckie metody pracy i zacznąć myśleć nie tylko o sobie.
Wszystkich powinno spotkać to co spotkało bohatera "Komornika" z Chyrą w roli głównej prawda elmer?
Ares

Napisano: 04 lut 2015, 15:47

" Rolnik, rolnik, rolnik pod rolnikiem ciągnik, na ciągniku rolnik worek maaaaaaaa w tym worku są buraki i choć chce rolnik w krzaki, nie może bo w mieście buraczysków braaak :))))))

Pamiętam ze "Shreka", jak śpiewał to osioł, a przypomniało mi się przy temacie j/w Egzekucji komorniczej.
A tak już na poważnie. No co ? hmmm szkoda mi tego komornika ;)

ps. elmer nie idź tą drogą.
Emili.

Napisano: 04 lut 2015, 15:49

zawód jak każdy inny.
Patrzysz na to ze złej perspektywy. Popatrz na ten zawód nie z perspektywy dłużnika a wierzyciela.
Pożycz komuś parę tysięcy, idź do niego po zwrot a on ci powie pocałuj mnie w tyłek.
Mniej zakład pracy, wykonaj jakąś usługę (wcześniej zainwestuj ostatnie grosze w to) a ktoś ci za nią nie zapłaci (towar odbierze). Zwolnij ludzi, sprzedaj potem swój majątek.
Tylko potem nie płacz i nie leć do komornika po egzekucję.
W każdym zawodzie znajdują się osoby, które nie powinny w nim być i tyle.
Często jest zresztą tak, że winimy nie te osoby, które są winne. Jeżeli komornik działa zgodnie z prawem to winni są ci co je ustanowili a nie komornik.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2015, 16:09

Ważny jest duch prawa a nie jego litera.
Zająłbyś ciężko chorej dziewczynce wózek inwalidzki? Zająłbyś respiratory używane w szpitalu? Takie egzekucje sie zdarzają.
Obyś nigdy nie poczuł smrodu własnego sumienia.
Ares

Napisano: 04 lut 2015, 16:15

zwolniłbyś pracowników bo ci wierzyciel nie zapłacił?
Dziewczynie na wózku wolno pożyczać i nie oddawać?
Szpital może brać towar i za niego nie zapłacić doprowadzając do czyjegoś bankructwa?
Wszystko zbytnio upraszczasz. Każda sprawa jest inna.
Komornik to tylko narzędzie - nie działa bez wyroku sądu. Sąd wydaje wyrok na podstawie przepisów prawa. Prawo stanowią w sejmie.
Wiem, wiem w Polsce nie rządzi ani sprawiedliwość ani prawa. Ale ty nadal będziesz głosował na PO :lol:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2015, 16:52

Jeśli w finale znów będzie tylko PiS i PO a tak będzie to zagłosuję na PO chyba. Mimo wszystko to mniejsze zło.
Ares

Napisano: 04 lut 2015, 20:31

a ja mam kozę -której komornik mi nie zabierze, daje mi mleko, jest się do kogo przytulić, jest z kim pogadać...
tylko mam pewnien dylemat - jak udoję za duzo mleka - to żeby się nie marnowało - karmiłem nim kotką sąsiada i tak się zastanwaiam czy jak kiedś mnie dopadnie komornik i kozy mi nie ruszy bo z prawa chroniona czy mi owego kota który jest przecież sąsiada - mi ów komornik nie zabierze...

ech, mimo wszystko fajne jest życie dłuznika ;)
dłużnik

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x