Czy ktoś mógłby mi doradzić jak obliczyć kwh ?
Chodzi mi o to że mam 2 razy podsumowanie / 1 pole 593 a drugie 788 - zaznaczone na żółto / i nie wiem czy zsumować wszystkie wartości netto / tam gdzie jest zużycie kwh/ a na końcu podzielić przez tą większa stawkę /788/ czy interesuje mnie tylko ta pierwsza część ? Bardzo proszę o podpowiedź bo do tej pory dostawałam rachunki z jednym podsumowaniem .
jak policzyć kwh?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,PS,
- Kontakt:
jak policzyć kwh?
- Załączniki
-
KWH.pdf
- (119.29 KiB) Pobrany 30 razy
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: jak policzyć kwh?
wartości netto przy zużyciu kWh (oczywiście + 23%) wartość brutto...sumujesz zużycie kWh i dzielisz...zużycie kWh jest w różnych dniach mierzone...wiec albo wszystkie odczyty bierzesz razem pod uwagę...lub niektórzy biorą ostatnią datę odczytu i wtedy wartości z tego dnia...nie wiem czy zrozumiale napisałamMJA3 pisze: 23 cze 2020, 13:31 Czy ktoś mógłby mi doradzić jak obliczyć kwh ?
Chodzi mi o to że mam 2 razy podsumowanie / 1 pole 593 a drugie 788 - zaznaczone na żółto / i nie wiem czy zsumować wszystkie wartości netto / tam gdzie jest zużycie kwh/ a na końcu podzielić przez tą większa stawkę /788/ czy interesuje mnie tylko ta pierwsza część ? Bardzo proszę o podpowiedź bo do tej pory dostawałam rachunki z jednym podsumowaniem .

-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,PS,
- Kontakt:
no własnie chodzi mi o zużycie kwh która pozycje biore ? bo podane sa dwie - 593 i 788 / skan w załączniku /
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
jezeli bierzesz wszystkie pozycje od góry do dołu przy których jest kWh....to bierzesz tez zuzycie przy tych kWh...czyli dodajesz wszystkieMJA3 pisze: 23 cze 2020, 15:26 no własnie chodzi mi o zużycie kwh która pozycje biore ? bo podane sa dwie - 593 i 788 / skan w załączniku /
Jesli tylko z drugiej tabelki...bo tam jest data pozniejsza odczytu to tylko z drugiej tabelki czyli 788...
Oprócz jak policzyć kwh? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
czy pożyczka dla mikroprzedsiębiorców jest dochodem w dodatkach mieszkaniowych
PROSZĘ O SPRAWDZENIE DODATKU MIESZKANIOWEGO
WYWIAD
gaz
przeprowadzenie wywiadu środowiskowego w czasie epidemii
wniosek o dodatek mieszkaniowy
podstawa prawna
Jak policzyć wydatki
Prośba o pomoc.
proszę o potwierdzenie - Dochód
awans